Νέος Υπουργός Υγείας και επίσημα ο Γιώργος Παμπορίδης


Νέος Υπουργός Υγείας και επίσημα ο Γιώργος Παμπορίδης

Nέος Υπουργός Υγείας είναι και επίσημα ο Γιώργος Παμπορίδης, μετά την τελετή διαβεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στον νέο Υπουργό Υγείας ότι έχει  κληθεί να υπηρετήσει τη χώρα και τους πολίτες αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη ενός από τα πιο σημαντικά Υπουργεία, του Υπουργείου που ασχολείται με το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία.

Ο Πρόεδρος μιλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον τέως Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή "Παραλαμβάνεις το Υπουργείο Υγείας από τον κ. Φίλιππο Πατσαλή, έναν καταξιωμένο επιστήμονα, ένα δημιουργικό, θα πρέπει να ομολογήσω, Υπουργό, ο οποίος αφήνει πίσω του ισχυρή παρακαταθήκη για την προσπάθεια που κατέβαλε και την προσπάθεια που καλείσαι εσύ να φέρεις σε πέρας", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αναστασιάδης τόνισε ακόμη, ότι λέχθηκαν πολλά ως προς την αποφασιστικότητα είτε της Κυβέρνησης είτε και του ιδίου για εφαρμογή όσων από δεκαετίες συζητούμε ως προτεραιότητες για τον τομέα της Υγείας ξεκαθαρίζοντας ότι επετεύχθη η εξυγίανση των δημόσιοων οικονομικών και αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία του κράτους και της οικονομίας μας. '"Εχουμε επιτύχει τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, έχουμε μεταρρυθμίσει το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, εισάγοντας το θεσμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και μεταρρυθμίζουμε τη Δημόσια Υπηρεσία με ριζοσπαστικές νομοθεσίες", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι εκσυγχρονίζουμε και καθιστούμε πιο αποτελεσματική την απόδοση της δικαιοσύνης είτε με την εισαγωγή του θεσμού του Διοικητικού Δικαστηρίου είτε με την ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας είτε με άλλα μέτρα που εν συνεχεία ακολουθούν, οικοδομούμε σε νέες υγιείς βάσεις την Παιδεία μας, με την εκτενή μεταρρύθμιση που εισάγουμε και αλλάζουμε το χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθιστώντας την πραγματικό εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας,

Κατά τον ίδιο τρόπο, συμπλήρωσε, είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε και να υλοποιήσουμε, πριν το τέλος της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

"Προς αυτή την κατεύθυνση είχε επικεντρώσει και την προσπάθεια του ο φίλος Φίλιππος Πατσαλής, εργαζόμενος εντατικά για την προετοιμασία σχετικής νομοθεσίας", είπε προσθέτοντας ότι "αυτό που απομένει και το αναμένω από εσάς είναι να εμπλακείτε άμεσα σε ένα εποικοδομητικό, ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και να κρατήσετε μακριά σας  - και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το πράξετε αυτό - τα όποια ιδιοτελή συμφέροντα ή παρεμβάσεις που έχουν το χαρακτήρα διαπλοκής συμφερόντων".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έστειλε επίσης το μήνυμα ότι κανένα ιδιοτελές συμφέρον, κανένας ετσιθελισμός από οποιονδήποτε και αν προέρχεται δεν θα αποτρέψει την οριστική και αμετάκλητη απόφαση μας για εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας και επιτέλους την ανασυγκρότηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, όπως σε κάθε σύγχρονο κράτος.

Τόνισε ακόμη, ότι, προκειμένου να φτάσουμε με επιτυχία στον τελικό στόχο είναι καθοριστικές και απαραίτητες άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν:

      την ολοκλήρωση της κοστολόγησης των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα δημόσια νοσηλευτήρια, τη συμφωνία με τους παροχείς υπηρεσιών και την εφαρμογή ενός σύγχρονου λογισμικού. Πρόκειται για απαραίτητα συστατικά που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική και βιώσιμη χρηματοδότηση της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας.
     Την υλοποίηση της πραγματικής οικονομικής και διοικητικής αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, κάτι που θα σημαίνει πιο ευέλικτα, πιο οργανωμένα, λιγότερο γραφειοκρατικά και πιο αποτελεσματικά δημόσια νοσηλευτήρια. Νοσηλευτήρια που θα διαθέτουν τα αναγκαία διοικητικά, αλλά και οικονομικά εργαλεία για να μπορούν να λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα την ποιοτική φροντίδα των ασθενών και που θα αποτελέσουν την αναγκαία υποδομή για την εφαρμογή ενός καθολικού Γενικού Συστήματος Υγείας.

Κάλεσε ακόμη τον κ.Παμπορίδη να δώσει προτεραιότητα στην άμεση βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της εξυπηρέτησης που προσφέρονται καθημερινώς στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για να διορθώσουμε στρεβλώσεις που όντως υπάρχουν σήμερα και που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, είτε αυτό λέγεται μακρές λίστες αναμονής είτε τα διάφορα άλλα προβλήματα που ακούμε με τα θέματα πρώτων βοηθειών ή γενικότερα Τμημάτων που αφορούν σημαντικές και ουσιώδεις υπηρεσίες προς τον ασθενούντα συμπολίτη μας, όπως το νεφρολογικό πρόβλημα και σωρεία άλλων είπε μεταξύ άλλων.

Να είστε βέβαιος  πως –όπως έκανα σε κάθε άλλη περίπτωση- θα είμαι δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης, πρόσθεσε.

Παμπορίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του λαού

Από την πλευρά του ο κ. Παμπορίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό του στο «απαιτητικό χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας, τιμή που συνοδεύεται και από τεράστια ευθύνη. Συναισθανόμενος τις διαστάσεις αυτής της ευθύνης, σας διαβεβαιώνω ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν, εντός των δυνάμεων μου, για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τόσο τις δικές σας όσο και, όπως ορθώς επισημάνατε, του λαού που ζητά το αυτονόητο: ένα επίπεδο υπηρεσιών υγείας που αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος».

Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Υγείας

Ο κ. Παμπορίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Τελειώνοντας τη μέση εκπαίδευση μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών και αποκτά το 1992 το πτυχίο Νομικής. Την ίδια χρονιά συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, όπου αποκτά το 1993 μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Από το 1993 μέχρι το 1997 συνεχίζει τις σπουδές του και γίνεται έτσι κάτοχος ενός ακόμα μεταπτυχιακού διπλώματος και ενός διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κατάφερε επίσης να αποκτήσει την σχετική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κος Παμπορίδης έχει επίσης άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα, αφού είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Τέλος, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Lauterpacht για το Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου Cambridge.

Tags ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1537 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3443 s // Total time: 2.4980 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X