Τι σημαίνουν τα χρώματα που φοράτε και πώς επηρεάζουν τη διάθεσή σας;


Τι σημαίνουν τα χρώματα που φοράτε και πώς επηρεάζουν τη διάθεσή σας;

Κάνε το τεστ.

Ο κόσμος είναι γεμάτος χρώματα. Από το πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι το βράδυ που κοιμόμαστε, αντικρίζουμε αμέτρητα χρώματα, τα οποία όσο περίεργο και αν ακούγεται μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Επιπλέον οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα χρώματα που επιλέγουμε για να ντύσουμε την καθημερινότητά μας κυριολεκτικά και μεταφορικά, φανερώνουν στοιχεία του χαρακτήρα μας ενώ μπορούν να επιδράσουν καταλυτικά και στη διάθεσή μας. Ποια απόχρωση λοιπόν μπορεί να σας φτιάξει το κέφι αυτές τις μέρες που λόγω της κατάστασης είστε προβληματισμένη; Ποια μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας; Εμείς έχουμε την απάντηση.

Πορτοκαλί

Αν έχετε ανάγκη κάτι «να σας ανεβάσει» τότε φορέστε πορτοκαλί ρούχα χωρίς δεύτερη σκέψη. Προκαλεί ενθουσιασμό και είναι σίγουρο ότι θα φτιάξει και τη δική σας διάθεση αλλά και των γύρω σας. Φυσικά επειδή δεν είναι εύκολο χρώμα, πρέπει να προσέξετε πώς θα το συνδυάσετε, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι super busy και να βοηθήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κόκκινο

Αν θέλετε να σας φτιάξει η διάθεση φορέστε κόκκινο. Είναι και τάση φέτος το καλοκαίρι. Στη θέα του η αρτηριακή πίεση αυξάνεται -γι’ αυτό είναι συνδεδεμένο και με το πάθος- και είναι ικανό να σας φτιάξει τη μέρα. Αυτή την περίοδο λοιπόν με κάποιον τρόπο πρέπει να το εντάξετε στο ντύσιμό σας και στο μακιγιάζ σας.  Μην ξεχνάτε επίσης ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική αν δε θέλετε να φορέσετε μαύρο και θέλετε κάτι ταυτόχρονα δυναμικό και chic.

Μαύρο

Σε κάποιες κουλτούρες είναι συνδεδεμένο με τον θάνατο μιας και είναι το πιο σκοτεινό από όλα τα χρώματα. Το γεγονός αυτό εξηγείται από την φυσική, καθώς το μαύρο είναι αυτό που απορροφά όλες τις ακτινοβολίες έτσι είναι το πιο σκούρο που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. Πότε να το φορέσετε; Όταν θέλετε να κρύψετε τις ατέλειές σας και όταν θέλετε να δηλώσετε δυναμικά την παρουσία σας και να διεκδικήσετε, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μυαλό μας το μαύρο είναι συνδεδεμένο με την απειλή για κάποιον λόγο. Να μην ξεχνάμε βέβαια πως είναι και μια απόλυτα chic επιλογή που ταιριάζει με όλες τις περιστάσεις.

Άσπρο

Αν ρωτήσετε έναν καλλιτέχνη για το άσπρο, είναι πολύ πιθανό να σας πει ότι δεν το θεωρεί καν χρώμα. Το κίνημα των ιμπρεσιονιστών υποστήριζε με σθένος ότι στη φύση δεν υπάρχει άσπρο. Μπορεί να το θεωρούμε πολύ chic -και είναι όντως- όμως σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ψυχρό και όταν το φοράτε στα μάτια των άλλων, φαίνεται ότι κρατάτε μια απόσταση από όλους. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Να πούμε για ακόμα μία φορά πως το άσπρο προσθέτει όγκο, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να κρύψετε τα επιπλέον κιλά, ενώ σίγουρα δε θα σας φτιάξει τη διάθεση μιας και πρακτικά δεν προκαλεί κανένα συναίσθημα. Φορέστε το όταν απλώς θέλετε να κάνετε μια safe επιλογή που δε θα σας εκνευρίσει στην πορεία της ημέρας.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι ένα ζωηρό χρώμα, το οποίο για κάποιον λόγο πάντα «πιάνει» το μάτι μας. Κάντε το εξής πείραμα: τοποθετείστε κάπου στο οπτικό σας πεδίο ένα αντικείμενο σε έντονο κίτρινο και θα διαπιστώσετε ότι για κάποιον λόγο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Αν θέλετε να σας προσέξουν λοιπόν τότε ξέρετε ποια είναι η σωστή επιλογή, αν όμως θέλετε να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε δεν πρέπει να φορέσετε κίτρινο, γιατί θα σας κρατάει σε εγρήγορση.

Μπλε

Αν λοιπόν όπως είπαμε θέλετε την ηρεμία σας, τότε το μπλε και οι αποχρώσεις του είναι αυτό που σας χρειάζεται. Δεν είναι τυχαίο το ότι στη φύση το συναντάμε σε τόσο μεγάλη ποσότητα, στον ουρανό και στο νερό, καθώς είναι η ισορροπία είναι το παν σε κάθε περιβάλλον. Επιπλέον να σας πούμε ότι το μπλε συνδέεται και με την παραγωγικότητα, καθώς έχει αποδειχτεί πως οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε χώρους με μπλε αποχρώσεις δουλεύουν πολύ καλύτερα. Ξέρετε λοιπόν τι θα φορέσετε για να μη χρειαστεί να καθίσετε πολλές ώρες στο γραφείο.

Πράσινο

Ακόμα ένα χρώμα που βοηθάει να βρείτε την ισορροπία σας και να είτε ήρεμη, είναι το πράσινο. Σας φτιάχνει τη διάθεση υποσυνείδητα και ηρεμεί τα νεύρα σας. Μια μελέτη σε νευρολογική κλινική στης ΗΠΑ στο παρελθόν, είχε αποδείξει πως οι ασθενείς ένιωθαν πολύ πιο άνετα όταν το πράσινο κυριαρχούσε στον χώρο. Ακούγεται τρομακτικό; Ηρεμήστε! Δεν εννοούμε ότι έχετε πρόβλημα με τα νεύρα σας, αλλά εφόσον το λένε οι ειδικοί, μετά από μια δύσκολη μέρα, ψηφίστε πράσινο outfit και θα λειτουργήσει θετικά. Να σας πούμε τέλος πως το πράσινο βελτιώνει την αντίληψη οπότε αν έχετε πολλή δουλειά, μπορεί να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε πολύ καλύτερα.

 

Tags χρωματα, προσωπικοτητα, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8423 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2570 s // Total time: 3.0993 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X