6 δημιουργικοί τρόποι για να απασχοληθούν τα παιδιά το καλοκαίρι


6 δημιουργικοί τρόποι για να απασχοληθούν τα παιδιά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχεις άπλετο χρόνο να περάσεις με τα παιδιά σου κάνοντας πολλά και δημιουργικά πράγματα. 

1. Φτιάξτε ημερολόγιο
Προτρέψτε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο στο οποίο θα γράφουν καθημερινά όλα όσα μάθανε μέσα στη μέρα τους ή πράγματα που τους εντυπωσίασαν. Μπορούν επίσης στο ημερολόγιό τους να κολλάνε διάφορα εισιτήρια από παιδικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, λουλούδια ή διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια που τους κινούν το ενδιαφέρον.

2. Πηγαίντε μια εκδρομή στη φύση
Στα παιδιά αρέσει πολύ η εξερεύνηση και θα ενθουσιαστούν με την ιδέα μια εκδρομής. Πείτε στα παιδάκια σας να φέρουν και τους φίλους τους και πηγαίντε μια εκδρομή στη φύση. Αφήστε τα να μαζέψουν φύλλα, λουλούδια και κλαδιά για να φτιάξετε μετά ένα όμορφο κολάζ.

3. Δημιουργήστε χάρτινα σπιτάκια
Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ένα λευκό κουτί και πείτε στα παιδάκια σας να φτιάξουν σπιτάκια. Κόψτε μαζί τα παράθυρα, τις πόρτες, φτιάξτε σκεπή και βάλτε κουρτίνες από ύφασμα. Προτρέψτε τα μεγαλύτερα παιδιά να φτιάξουν και αυτά σπίτια χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

4. Ζωγραφίστε
Σύμφωνα με το spirossoulis.com , στρώστε ένα μεγάλο παλιό σεντόνι στη βεράντα ή τον κήπο και τοποθετήστε πάνω μερικά άδεια μπουκάλια και μπογιές. Πείτε στα παιδάκια σας να βάψουν το κάθε μπουκάλι με διαφορετικό τρόπο ώστε να κάνετε και ένα τεστ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

5. Ασχοληθείτε με την κηπουρική
Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και δεν υπάρχει καλύτερη απασχόληση από το να τους δώσετε ένα μικρό τμήμα του κήπου σας ή 2 γλάστρες στη βεράντα που να έχουν την πλήρη επίβλεψη. Αφήστε τα να φροντίζουν μόνα τους τα φυτά τους ώστε να βλέπουν πώς μεγαλώνουν.

6. Μαγειρέψτε παρέα
Μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών είναι η μαγειρική. Φτιάξτε μαζί νόστιμα cupcakes και μετά αφήστε τα να τα διακοσμήσουν με πολύχρωμες κρέμες, τρούφες και σοκολατάκια. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο ευπαρουσίαστο αλλά σημασία έχει να περάσουν καλά τα παιδιά σας και να διασκεδάσουν κάνοντας κάτι δημιουργικό.

Tags παιδια, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΩΡΑ, ΤΡΟΠΟΣ, γονεις, σχολειο, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3172 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2451 s // Total time: 2.5623 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X