Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν ογκίδιο στο πόδι


Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν ογκίδιο στο πόδι

Αν και τα ψηλοτάκουνα σε κάνουν να νιώθεις σέξι και κομψή, εντούτοις έχουν και αρνητική πλευρά αφού προκαλούν το νευρίνωμα του Morton.

Αρχικά, το εν λόγω νευρίνωμα αφορά ένα συμπιεσμένο δακτυλικό νεύρο που βρίσκεται δίπλα στην αρτηρία και τη νεύρα. Είναι ανάμεσα στο τρίτο και τέταρτο δάκτυλο του ποδιού και χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη καλοήθους ογκιδίου.

Αυτή η πάθηση αφορά γυναίκες κυρίως 40-50 ετών και έχει ως κύριο σύμπτωμα την καυστικό πόνο κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο αυτό διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια αφού ο αριθμός των γυναικών με την εν λόγω πάθηση αυξήθηκε κατά 115%. Πολλές απ’ τις γυναίκες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα και άλλες υποβάλλονται σε σχετικές θεραπείες.
Όπως ο ορθοπεδικός συνεργάτης των Νοσοκομείων «Bradford», Αντριου Κρεγκ, ανέφερε: «Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το νευρίνωμα του Morton επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες μέσης ηλικίας. Εικάζουμε λοιπόν ότι τα παπούτσια με ψηλό τακούνι καθώς και γενικώς τα στενά υποδήματα με σχήμα όχι κοντά στο φυσιολογικό του ανθρώπινου πέλματος, είναι οι βασικοί ένοχοι. Πρέπει λοιπόν να ενημερώσουμε το κοινό ότι το νεύρωμα του Morton δεν είναι μεν μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα υγείας σε βάθος χρόνου».

Tags ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0053 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0371 s // Total time: 0.0424 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X