Χριστόφιας: Ο κόσμος άρχισε ήδη να με πεθυμά


Χριστόφιας: Ο κόσμος άρχισε ήδη να με πεθυμά

Για τερτίπια του Προέδρου Αναστασιάδη τα οποία οδήγησαν στην απώλεια χρόνου στο κυπριακό κάνει λόγο σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.  

Την ίδια ώρα στήνει την κυβέρνηση στον τοίχο για τα θέματα οικονομίας και δηλώνει ότι ο κόσμος «άρχισε ήδη να τον πεθυμά».

Ερωτηθείς κατά πόσο οι φιλοδοξίες που δημιουργήθηκαν στο κυπριακό είναι βάσιμες, ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης οδήγησε στην απώλεια σημαντικού χρόνου. «Με τα τερτίπια που χρησιμοποίησε και προέβαλε εξετράπη από τη σωστή πορεία και ενώ υπήρχαν συγκλίσεις πάνω στα ουσιαστικότερα ζητήματα που αφορούν στο κυπριακό, με κορωνίδα την κοινή θέση για μία και μόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα. Έπαιξε με τούτα και ουσιαστικά τα αγνόησε», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την εκλογή Ακιντζί ως θετική και ευτυχή συγκυρία, πιο θετική κατά τη δική του εκτίμηση και από την ανάδειξη Ταλάτ. Όπως ανέφερε έχει κυπριακή συνείδηση.

Αναφερόμενος στα θέματα οικονομίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων τον δικαιώνει, καθώς την οικονομία την κατέστρεψαν οι τραπεζίτες που προστάτευαν ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ, ο Νικόλας και ο Ορφανίδης.

Στην ερώτηση αν έχει δικαιωθεί απάντησε με συγκίνηση:

«Αυτό λέει ο κόσμος. Με σταματάει κόσμος στον δρόμο ή κόσμος με τον οποίο συναγελάζομαι. Αυτό λένε. Στη γειτονιά μου υπάρχει ένα ανθοπωλείο. Πάω εκεί στον φίλο μου και μου λέει τις προάλλες. «Πρόεδρε μου ελάλες μας το αλλά εν τζι επιστέφκαμεν. Ότι εννα σε γυρέφκουμε και η ζωή εν να σε δικαιώσει».

Περισσότερα στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Tags Δημήτρης Χριστόφιας, κυπρος, ΚΥΠΡΙΑΚΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9952 s (279 Queries.) // Parse time: 0.3113 s // Total time: 3.3065 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X