Αυτοκίνητα με υγραέριο και στη Κύπρο;


Αυτοκίνητα με υγραέριο και στη Κύπρο;

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη για εφαρμογή της χρήσης υγραερίου στην αυτοκίνηση.

Σημαντική είναι η έγκριση της πρότασης για φορολογική πολιτική. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε τις τελικές προτάσεις που αφορούν την εισαγωγή της χρήσης του υγραερίου στην αυτοκίνηση. Η πιο σημαντική από αυτές τις προτάσεις που εγκρίθηκαν είναι η φορολογική πολιτική η οποία καθορίζεται στα 70 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Αυτή είναι η πιο χαμηλή φορολογική που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα παραμείνει ως έχει μέχρι το 2022.

Τα 70 ευρώ ανά 1000 λίτρα συγκρίνονται με τη βενζίνη των 95 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 480 ευρώ ανά 1000 λίτρα και το πετρέλαιο κίνησης που βρίσκεται στα 450 ευρώ ανά 1000 λίτρα .

Η ευνοϊκή φορολογική πολιτική σύμφωνα με το Γιώργο Λακκοτρύπη,  αποφασίστηκε από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, κυρίως για δύο λόγους:

    για παροχή εναλλακτικού καυσίμου διακίνησης για τους καταναλωτές
    επτά χρόνια φορολογικής πολιτικής (νοουμένου ότι δεν θα αλλάξει η φορολογική πολιτική της ΕΕ)

Ερωτηθείς αν αυτή η φορολογία εφαρμόζεται ήδη, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «θα παραμείνει ως έχει για τα επόμενα επτά χρόνια για τους λόγους που προανέφερα. Θα παρέχει φτηνότερη εναλλακτική μορφή καυσίμου για την αυτοκίνηση και επίσης θα ευνοήσει τις επενδύσεις που χρειάζονται για την εισαγωγή του (καυσίμου αυτού) στην αυτοκίνηση». 
Σημειώνεται ότι έχουν υιοθετηθεί η νομοθεσία που διέπει την ανέγερση πρατηρίου για διανομή υγραερίου κίνησης, καθώς και η νομοθεσία που διέπει την εκπαίδευση και εξέταση των μηχανικών που θα εγκαθιστούν τα συστήματα τροφοδοσίας με υγραέριο στα οχήματα.

Tags ΥΓΡΑΕΡΙΟ, αυτοκίνητο, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.7711 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3469 s // Total time: 4.1180 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X