Ο υπολογιστής τσέπης της Google


Ο υπολογιστής τσέπης της Google

Το Asus Chromebit θα εργάζεται με λειτουργικό Chrome και θα έχει κόστος λιγότερο από $100 (€88).

Ο Google κάνει τη μεγάλη κίνηση στο λειτουργικό για επιχειρήσεις και σχολεία προσφέροντας ένα φθηνό τρόπο λειτουργίας του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος του που έχει σαν βάση το διαδίκτυο.

Η εταιρεία μόλις αποκάλυψε το Asus Chromebit, ένα PC μεγέθους ενός συνηθισμένου στικ μνήμης το οποίο εφαρμόζει σε θύρα HDMI οποιασδήποτε σχετικής συσκευής ή τηλεόρασης και στη συνέχεια μπορεί να «τρέξει» τα περισσότερα παραδοσιακά προγράμματα υπολογιστών, όπως λογιστικά (Excel κλπ.) μέχρι emails. Ο Google επιθυμεί να το δει ως μέσο να μετατρέπει οποιαδήποτε οθόνη σε ένα χρήσιμο υπολογιστή, ανεξαρτήτως πού βρίσκεστε.

Ο Google πιέζει για να δει τους φορητούς του υπολογιστές Chromebook σε περισσότερα σχολεία και επιχειρήσεις, έτσι το Chromebit είναι ακόμη μια κίνηση για να κάνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το διαδικτυακό λογισμικό του. Προγράμματα όπως τα Docs και Sheets κάνουν την εργασία μέσω του cloud πολύ ευκολότερη, το οποίο σημαίνει οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο εξαρτώμενοι από προ εγκατεστημένα λογισμικά.

Η πίεση αυξάνεται πάνω στην Microsoft, καθώς με την κυκλοφορία διαφόρων νέων συσκευών Chrome OS (δυο από αυτές τιμώνται κάτω από $150 ή €132), ο Google προσπαθεί να εισέλθει στον κερδοφόρο χώρο της παιδείας και των επιχειρήσεων.  Το καλοκαίρι αυτό θα δούμε και την παρουσίαση του Asus Chromebook Flip, ενός Chromebook πάχους μόλις 15 χιλιοστών και το οποίο θα έχει κόστος γύρω στα $249 (€220).

Η Microsoft θα αντεπιτεθεί με την παρουσίαση του Intel Compute Stick, θα είναι το αντίστοιχο του Chromebit με μόνη διαφορά ότι θα εργάζεται σε περιβάλλον Windows. Η αυξανόμενη ανάπτυξη παρόμοιων προϊόντων είναι μια ένδειξη για το πού βρίσκεται ο κόσμος των προσωπικών υπολογιστών (PCs): καθώς γίνονται φθηνότερα και πιο φορητά, θα γίνονται προσιτά για όλους, παντού και κάθε ώρα.

Συνεχίζεται η τάση των μικρών στικς συνεχούς ροής τα οποία χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες σε μεγάλες οθόνες τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ψυχαγωγία. Το Chromecast του Google χρησιμοποιείται από εταιρείες για παρουσιάσεις σε μεγάλες οθόνες, διότι εξοικονομεί χρόνο για να συνδεθεί και να προετοιμαστεί ο προβολέας. Το Chromecast δεν είναι όμως η μοναδική επιλογή.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος από αυτά όλα, όπως επισημάνθηκε από τον αντιπρόεδρο της Google Rajen Sheth, είναι ότι οι φορητές αυτές συσκευές μπορεί να προκαλέσουν αύξηση στην ποσότητα των ψηφιακών οθονών που χρησιμοποιούνται στις διαφημίσεις.  Όχι μόνο λόγω της απλότητας, αλλά επειδή τώρα θα είναι στην πραγματικότητα φθηνότερη από μίαν εκτύπωση. Μια εκτύπωση 42 ιντσών θα στοίχιζε κάπου $200 (€176), λεφτά με τα οποία θα αγοράζατε μίαν οθόνη 42 ιντσών και ένα Google Chromebit.

Tags google


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0735 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3614 s // Total time: 2.4349 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X