Τι περιλαμβάνει η διατροφή της αιώνιας νιότης


Τι περιλαμβάνει η διατροφή της αιώνιας νιότης

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή διαιτολόγο Susie Burrell, πρέπει η διατροφή μας να βασίζεται στις παρακάτω τροφές ώστε να διατηρήσουμε τη νεανική μας όψη για περισσότερο καιρό

- Κόκκινο κρασί: Η ρεσβερατρόλη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά.

- Φρούτα και λαχανικά: Ιδιαίτερα όσα έχουν έντονο χρώμα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και το βήτα καροτένιο, συστατικά που βρίσκονται σε αρκετά φρούτα και λαχανικά, προστατεύουν επίσης τα μάτια από εκφυλιστικές παθήσεις και διατηρούν νεανική την επιδερμίδα.

- Προϊόντα ολικής άλεσης: Οι φυτικές ίνες που περιέχουν διατηρούν υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

- Λιπαρά ψάρια: Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που παρέχουν ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί προστατεύουν την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ.

- Ξηροί καρποί: Παρέχουν υγιεινά λιπαρά που μειώνουν τον κίνδυνο υπέρτασης και συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης.

Tags Διατροφή, ΝΙΟΤΗ, ΝΙΑΤΑ, υγεια, οργανισμός, τροφες, ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5496 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3888 s // Total time: 2.9384 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X