Το κορίτσι που ...αποκοιμάται 40 φορές την ημέρα


Το κορίτσι που ...αποκοιμάται 40 φορές την ημέρα

Έχετε ακούσει τι είναι η ναρκοληψία; Το 2009 πολλοί έκαναν το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων χωρίς να έχουν στην αντίληψή τους τις σοβαρές παρενέργειες που περιέχει.

Μια από τις σοβαρότερες επιδράσεις φάνηκε ότι αποτελεί η ναρκοληψία, δηλαδή το άτομο αποκοιμάται συνεχώς σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο.

Η Λούση Τονγκ, κουβαλάει μαζί της τη νευρολογική αυτή διαταραχή από τα 13 της χρόνια. Όλα άρχισαν λίγους μήνες μετά το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, όταν καθώς έβλεπε τηλεόραση αποκοιμόταν και καθώς γελούσε έγερνε το κεφάλι της μπροστά χωρίς να το ελέγχει. Όταν η μητέρα της την έβλεπε, της έλεγε χαρακτηριστικά: «Σταμάτα να κάνεις αυτό το ηλίθιο πράγμα καθώς γελάς. Φαίνεσαι ανόητη».

Η κατάσταση είχε γίνει ανεξέλεγκτη γι’ αυτό και οι γονείς της, συμβουλεύτηκαν γιατρούς οι οποίοι διέγνωσαν στη μικρή ναρκοληψία. Μετά από έρευνες προκειμένου να αντληθούν οι αιτίες της νευρολογικής διαταραχής, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως παράγοντας της συνεχούς υπνηλίας, ήταν το εμβόλιο γρίπης που της χορηγήθηκε το 2009.

6 εκ. άνθρωποι πάσχουν από ναρκοληψία

Τα άτομα που πάσχουν από τη νευρολογική αυτή διαταραχή, ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια στη Βρετανία και 80 από αυτά, ζήτησαν αποζημίωση από την κυβέρνηση εφόσον η αιτία γι’ αυτούς, ήταν το εμβόλιο της γρίπης. Η αίτησή τους απορρίφθηκε με την δικαιολογία πως τα συμπτώματά τους, δεν ήταν σοβαρά.

Η Λούση, ανέφερε πως η ζωή της άλλαξε παντελώς κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να ανατραπεί. Συγκεκριμένα, αποκοιμάται κατά μέσο όρο 40 φορές την ημέρα σε διάφορες ώρες. Εκτός από τη νευρολογική αυτή διαταραχή, πάσχει από καταπληξία δηλαδή την πλήρη απώλεια ελέγχου των μυών μετά από μια ξαφνική έκπληξη ή χαρά.

Η Λούση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα πολλές κακές εμπειρίες, πέφτοντας από τις σκάλες ή καρέκλες. Πολλές φορές ο λαιμός μου πέφτει απότομα μπροστά ή πίσω κάτι που μου προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό».

Όσο δυσκολεύεται στην καθημερινή της ζωή τόσο δυσκολεύεται και στο σχολείο μιας και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί αφού αποκοιμάται εν ώρα μαθήματος. Στην εξεταστική περίοδο της δίνεται περισσότερος χρόνος και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εξέταση στο μάθημα των Ισπανικών, που ενώ είχε διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά της χρειάστηκαν σχεδόν 6 ώρες.


Για τις σπάνιες νυχτερινές της εξόδους αναφέρει: «Λόγω της καταπληξίας, όταν χάνω τον έλεγχο των μυών μου στηρίζομαι σε άτομα που βρίσκονται δίπλα μου οι οποίοι θεωρούν πως είμαι μεθυσμένη, ενώ δεν είμαι».

Παρά τις δυσκολίες που η Λούση βιώνει, δηλώνει πως είναι αισιόδοξη, ενθουσιασμένη και ανυπόμονη να σπουδάσει ραδιοφωνική παραγωγός στο πανεπιστήμιο Γουέστμινστερ. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά από καιρό, η κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην οικογένεια της Λούσης αναφέροντας πως αναγνωρίζουν τελικά την αιτία της ναρκοληψίας και θα τους αποζημιώσουν πράγμα που η οικογένειά της απέρριψε.

Tags ύπνος, κοριτσι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0819 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3923 s // Total time: 3.4742 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X