Ναμί: Έτοιμα επτά έγγραφα συγκλίσεων


Ναμί: Έτοιμα επτά έγγραφα συγκλίσεων

Επτά έγγραφα συγκλίσεων είναι έτοιμα, σύμφωνα με τον Τ/κ διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί, ο οποίος δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες έχει σημειωθεί πρόοδος περισσότερη από ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Κίπρις”, ο κ. Ναμί είπε ότι με τον Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη έχουν ετοιμάσει ένα κοινό έγγραφο συγκλίσεων, το οποίο ονομάζεται “έγγραφο Ακιντζί-Αναστασιάδη".

Στο παρελθόν, ανέφερε, οι δύο πλευρές ετοίμαζαν έγγραφα χωριστά για τις θέσεις τους, ενώ τώρα το πράττουν από κοινού και οι εκθέσεις τους θα δοθούν στους δύο ηγέτες στο όνομα και των δύο διαπραγματευτών.

Τα έγγραφα καταγράφουν συγκλίσεις, που έγιναν στο παρελθόν στα θέματα καταμερισμού της εξουσίας, διακυβέρνησης, ΕΕ και περιουσιακού, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έχει διασφαλιστεί η πρόοδος στα θέματα αυτά και ενημέρωσαν τους ηγέτες σχετικά.

Εξήγησε ότι όταν λένε έγγραφο σύγκλισης δεν σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση σε όλα τα θέματα, αλλά στα έγγραφα οι πλευρές καταγράφουν και τις αντιρρήσεις τους και τις συγκλίσεις τους.

Οι πλευρές, είπε, έδωσαν έμφαση στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Μετά από κάθε συνάντηση των ηγετών, είπε, θ’ ανακοινώνονται ένα-δύο ή και περισσότερα ΜΟΕ.

Ίσως αυτό μα μη συμβεί σε κάθε συνάντηση, εξήγησε, “αλλά αυτός είναι ο γενικός στόχος".

Ο Οζντίλ Ναμί πρόσθεσε ότι δεν θέλουν αυτό να είναι μια ξεχωριστή παράλληλη διαδικασία, αλλά τα ΜΟΕ έχουν νόημα, όπως είπε, μόνο όταν εξυπηρετούν το σκοπό της ολοκληρωμένης λύσης.

Το έργο των τεχνικών επιτροπών με τα Ηνωμένα Έθνη, συνέχισε, είναι ένα διαφορετικό ΜΟΕ και οι νέες προτάσεις που θα προκύψουν από τις εργασίες των επιτροπών αυτών, θα υποβληθούν στους ηγέτες για έγκριση.

Tags κυπρος, ΚΥΠΡΙΑΚΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8913 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4186 s // Total time: 3.3099 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X