Bond ετών 50!


Bond ετών 50!

Ο Daniel Craig επιστρέφει στα κινηματογραφικά δρώμενα με το ‘Skyfall’, την 23η κατά σειρά κατασκοπευτική περιπέτεια με ήρωα το διάσημο Βρετανό πράκτορα ‘007’, James Bond, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας στη μεγάλη οθόνη. Συνέντευξη στον Alexi Duggins τού Time Out London Μετάφραση/απόδοση Κλεάνθης Κλεάνθους

Daniel, σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Bond στο ‘Skyfall’;
Δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να πω πολλά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ιστορία όσο πιο πλούσια γίνεται. Έτσι η ψυχολογία του Bond μεταλλάσσεται κατά τη διάρκεια της ταινίας, οπότε άλλοτε είναι πιο χαρούμενος και άλλοτε πιο λυπημένος. Έχει σχέση και με την αλληλεπίδρασή του με τους υπόλοιπους ήρωες. Όταν ο Javier (Bardem), ο κακός της υπόθεσης, μας οδηγεί εκεί όπου θέλει, η ταινία γίνεται δική του και εξαρτάται από τον Bond πώς θα χειριστεί την κατάσταση.

Δηλαδή ο Bond μπαίνει σε δεύτερη μοίρα;
Όχι! Είμαι παρών σε κάθε σκηνή, έτσι είναι δύσκολο να μπω σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι, όταν έχεις τόσο καλούς ηθοποιούς, όπως έχουμε εμείς σε αυτήν την περίπτωση, είναι αναπόφευκτο να μην έχουν ένα σημαντικό μερίδιο στην ταινία. Για μένα αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση.

Οι ταινίες ‘Bond’ συνεχίζονται δεκαετίες τώρα. Για να κρατηθεί το ενδιαφέρον ζωντανό, η ιστορία πρέπει να αναζωογονείται. Ποια είναι η προσέγγισή σας αυτήν τη φορά;
Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ξέρω ότι ακούγεται σαν ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το θέσω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν γίνονται πολλές τέτοιες ταινίες, με αυτό το budget και με αυτά τα ταλέντα. Αφού μπορούμε να την κάνουμε, τότε πρέπει να έχουμε ένα πολύ καλό σενάριο και κάτι που θα ενθουσιάζει τους ανθρώπους που θα δουλέψουν γι’ αυτήν. Παίρνει γύρω στους επτά μήνες να γυρίσεις μια ταινία αυτού του είδους και χρειάζεται μεγάλη δέσμευση απ’ όλους.

Το να είσαι ο Bond, δεν επηρεάζει τους άλλους ρόλους που αποδέχεσαι;
Όχι καθόλου. Δηλαδή δεν λέω: ‘δεν μπορώ να το κάνω αυτό’ ή ‘δεν το κάνω αυτό’. Δεν σκέφτομαι έτσι σε ό,τι αφορά τη δουλειά μου. Αποδέχομαι ρόλους που με εμπνέουν.

Τι πιστεύεις ότι θα ξαφνιάσει το κοινό σε αυτήν την ταινία;
Νομίζω, ελπίζω βασικά, η πολυπλοκότητά της. Έχει μια ωραία, γεμάτη πλοκή. Μπορεί να είναι μια ταινία για μεγάλους, αλλά περιέχει και αρκετές δόσεις χιούμορ. Περάσαμε πολύ ωραία στα γυρίσματα και δεν είναι ότι η ταινία έχει κωμικές ατάκες, αλλά το σενάριο έχει μια πιο ευχάριστη αίσθηση από τις προηγούμενες δυο.
Επικρατεί τόση μυστικοπάθεια γύρω από τις ταινίες ‘Bond’. Πες μας κάτι που πιθανόν δεν θα έπρεπε να πεις. Δεν γίνεται. Αν σου πω κάτι που δεν πρέπει, τότε ο Sam Mendes (σκηνοθέτης τού ‘Skyfall’) θα το βγάλει από την ταινία και θα φαίνομαι εγώ βλάκας μετά. Άρα δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τίποτα.

Ποια ήταν η προσέγγιση του Sam Mendes προς τον Bond;
Ο Sam είναι καταπληκτικός με τους ηθοποιούς και σου μεταδίδει το πάθος του. Είναι παθιασμένος με τον Bond. Είναι φαν. Ήθελε πραγματικά να δημιουργήσει κάτι που θα ήταν περήφανος γι’ αυτό, αλλά και προφανώς κάτι που θα μείνει στη συνείδηση του κοινού. Θελήσαμε να κάνουμε μια καλή ταινία, μια κλασική ταινία ‘James Bond’, γι’ αυτό με άφηνε να ξεκουράζομαι αρκετά στα γυρίσματα και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γι’ αυτό.

Με όλο το σεβασμό, μου φαίνεσαι λίγο κουρασμένος…
Είμαι διαλυμένος. Όχι, δεν είμαι διαλυμένος. Βασικά είμαι μια χαρά. Απλώς αυτό που συμβαίνει είναι ότι κρατώ όλη μου την ενέργεια για την περίοδο των γυρισμάτων και μόλις αυτά τελειώσουν, απλά χαλαρώνω και πέφτω ξερός.

Tags daniel craig, james bond


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5015 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2318 s // Total time: 2.7332 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X