Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και γιατί εξαλείφει τις ρυτίδες;


Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και γιατί εξαλείφει τις ρυτίδες;

Η διατροφολόγος Ελίζα Μαρκίδου, εξηγά πώς μπορούν να μας βοηθήσουν τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη φαίνεται ότι όχι μόνο βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά συμβάλλουν πολύ και στο να διατηρούν το σώμα μας νεανικό και σφριγηλό. Τα σάκχαρα, που περιέχονται στα μπισκότα, στα κέικ και τα γλυκά, ονομάζονται τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, πέπτονται γρήγορα και αυξάνουν ταχύτατα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Τότε εκκρίνεται απότομα μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης που προκαλεί μία φλεγμονή στο κολλαγόνο, οδηγώντας σε βλάβη της πρωτεΐνης του δέρματος και ως εκ τούτου σε ένα γερασμένο δέρμα.

Φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα φρούτα, το μαύρο ψωμί και τα λαχανικά, συντείνουν στη βαθμιαία απελευθέρωση της ινσουλίνης και ασφαλώς στην πιο αργή καταστροφή του δέρματος.

Η βρόμη, τα φρούτα, τα δημητριακά προγεύματος, τα ζυμαρικά και οι σαλάτες είναι η απάντηση όταν ψάχνουμε για τη νιότη και τη διατήρησή της. Παράλληλα, όμως, πρέπει να συνοδεύουμε αυτές τις επιλογές και με κάποια καλή πρωτεΐνη, όπως το κρέας ή τα ψάρια, για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο και να διατηρήσουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Πες λοιπόν όχι στη ζάχαρη, στα γλυκά και το αλκοόλ και παράλληλα βάλε τα κύρια χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής στη ζωή σου! Απαραίτητο κρίνεται να καταναλώνεις και μπόλικα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και χυμούς για να σε εφοδιάσουν με βιταμίνες. Και τέλος, στον πόλεμο με τις θερμίδες, μην ξεχνάς να πίνεις μεγάλη ποσότητα νερού.

Tags ρυτιδες, ευ ζην, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5005 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2323 s // Total time: 2.7329 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X