4 μυστικά για να τσακωθείς σωστά με το σύντροφό σου


4 μυστικά για να τσακωθείς σωστά με το σύντροφό σου

Μάθε πως να τσακωθείς για να κάνεις καλό στη σχέση σου  

1. “Τη σύγκρουση πρέπει να ακολουθεί συζήτηση.”
Cool! Ξεκινήστε από την αναγνώριση των θετικών του άλλου, την έκφραση της αγάπης και του ενδιαφέροντος για αυτόν. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις ανακτήσει την ψυχραιμία σου και την ηρεμία σου.
Το ζητούμενο είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι ώστε να διατηρηθεί νηφάλια η σκέψη. Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλο, μην επιρρίπτετε ευθύνες, αποφύγετε τις αξιολογήσεις, τις γενικεύσεις και τις ερμηνείες.

2. “Δώστε χρόνο.”
Μην βιάζεστε. Μην αντιδράτε σπασμωδικά. Και μην ξεχνάς ότι οι θυμωμένοι δεν ακούνε. Κι αν δεν ακούς ή δεν ακούει είναι αδύνατο να συνεννοηθείτε. Ο καθένας θα λέει τα δικά μου με μοναδικό στόχο να ξεσπάσει και όχι το καλό της σχέσης.
Πάρτε το χρόνο σας, ηρεμήστε και μετά συζητήστε...

3. “Χρειάζεται ευαισθησία στον τρόπο, το χρόνο και το χώρο που γίνεται ο καυγάς”.
Μπροστά σε τρίτους είναι λάθος -θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Όταν ο ένας κοιμάται, επίσης είναι λάθος. Στο κρεβάτι είναι λάθος -μην φορτίζεται ένα τόσο όμορφο έπιπλο με αρνητικές μνήμες.

4. “Μην θίγετε τα ευαίσθητα σημεία του άλλου.”
Πρώτον, είναι σκληρό. Και πονάει. Δεύτερον, δεν δείχνει αγάπη και σεβασμό για τον άλλον. Τρίτον, ο στόχος ενός τσακωμού είναι να λυθούν οι διαφορές και οι διαφωνίες για το καλό και των δύο, για το καλό της σχέσης κι αυτό δεν γίνεται με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Tags σχεσεις, καυγάς, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΧΡΟΝΟ, ζευγαρι, τσακωμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7469 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2124 s // Total time: 2.9593 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X