6 ασκήσεις για να γίνετε λάστιχο


6 ασκήσεις για να γίνετε λάστιχο

Τονωθείτε και αντλείστε δύναμη μέσα από μια απλή και διασκεδαστική προπόνηση  

Αν βαρεθήκατε την προπόνηση στα βάρη και ψάχνετε κάτι νέο και διασκεδαστικό, αν ταξιδεύετε συχνά και δυσκολεύεστε να μεταφέρετε βαρύ εξοπλισμό μαζί σας ή αν δεν έχετε χρόνο  και λεφτά για γυμναστήριο, τότε πάρτε λάστιχα από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών κι αρχίστε.

Το ασκησιολόγιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι απεριόριστο, ώστε να γυμναστούν πλείστα μέρη του σώματος. Μπορείτε να το εκτελέσετε σε στυλ κυκλικής προπόνησης, αλλά και σε τρία σετ με 15 επαναλήψεις στο καθένα.

Στήθος: στερεώνετε το λάστιχο στο πλαίσιο της πόρτας, στο ύψος των ώμων, κρατάτε τις λαβές και το σπρώχνετε μπροστά.

Ώμοι: πατήστε το λάστιχο με το ένα ή με τα δύο πόδια, κρατήστε τις λαβές και τεντώστε το ψηλά, πάνω από το κεφάλι σας.
 

Πλάτη: στερεώστε το λάστιχο στο πέλμα σας, βεβαιωθείτε πως οι δύο άκρες του είναι στο ίδιο μήκος, σταθεροποιείστε τον κορμό σας και τραβήξτε τα χέρια σας προς τα πίσω, λυγίζοντας τους αγκώνες και κρατώντας τους βραχίωνες κοντά στο σώμα.
 

Δικέφαλος: πατήστε το ένα ή και τα δύο πόδια στο λάστιχο, κρατείστε τις χειρολαβές με τα δάχτυλα να κοιτάζουν προς τα πάνω και λυγίστε τα χέρια, επίσης, προς τα πάνω, κρατώντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα.

Τρικέφαλος: καθίστε πάνω στο λάστιχο, πιάστε τη χειρολαβή από πίσω τεντώνοντάς το πάνω από το κεφάλι και επιστρέψτε πίσω χωρίς να χαλάσει η θέση του σώματός σας. Τα χέρια πρέπει να παραμείνουν σταθερά χωρίς να ανοίγουν προς τα έξω οι αγκώνες.

Πόδια: περάστε το λάστιχο γύρω απο τα γόνατά σας και εκτελέστε κάθισμα, βγάζοντας τη λεκάνη προς τα πίσω, προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπεράσουν τις μύτες των ποδιώ ούτε να ανοίγουν προς τα έξω ή να κλείνουν προς τα μέσα. Θυμηθείτε να κρατήσετε την πλάτη ίσια.
Καλή διασκέδαση, λοιπόν, και καλή προπόνηση!

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΛΑΣΤΙΧΟ, προπονηση, ΩΜΟΠΛΑΤΗ, ποδια, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5599 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2190 s // Total time: 2.7789 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X