Νέα συνάντηση Μαυρογιάννη - Ναμί για ολοκλήρωση ΜΟΕ


Νέα συνάντηση Μαυρογιάννη - Ναμί για ολοκλήρωση ΜΟΕ

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, με στόχο να ολοκληρώσουν τον κατάλογο των προτεινόμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, ο οποίος ακολούθως θα διαβιβαστεί στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των θέσεων των δύο πλευρών, ώστε από τη συνάντηση, που θα έχουν αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ν’ αρχίσει η επί της ουσίας διαπραγμάτευση.

Δεν αποκλείεται ο κ. Έιντε να παρευρεθεί και στη σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών. Ενιαίος κατάλογος ΜΟΕ θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη αυριανή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν και συγκεκριμένα μέτρα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης για συντήρηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στις εντός των τειχών πόλεις της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου.

Πιθανόν να ανακοινωθεί και η διάνοιξη της διόδου στην Πύλη Πάφου, με ταυτόχρονη λειτουργία κοινής λαϊκής αγοράς.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που αφορούν στην ενοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνίας, φαίνεται να παραπέμπονται σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η διαδικασία ανακοίνωσης ΜΟΕ θα είναι, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, εξελικτική, με στόχο να διατηρήσει τη δυναμική στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Tags ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΜΟΕ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0194 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3427 s // Total time: 2.3621 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X