Από τη Λευκωσία στην παγκόσμια αγορά το τεστ Veracity


Από τη Λευκωσία στην παγκόσμια αγορά το τεστ Veracity

Στην παγκόσμια αγορά, διατίθεται απο σήμερα το επαναστατικό μη επεμβατικό προγεννητικό τέστ Veracity.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics ανακοινώνει ότι από σήμερα 25 Μαΐου 2015 αρχίζει την διάθεση του επαναστατικού μη επεμβατικού προγεννητικού τεστ Veracity από τις εγκαταστάσεις της στην Λευκωσία στην Κύπρο και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ανακάλυψη έγινε το 2011 απο την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή στο Ινστιντούτο Νευρολογίας και Γενετικής το οποίο δημιούργησε τη θυγατρική εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics για να εκμεταλλευτεί εμπορικά τα ευρήματα της έρευνας με την παροχή του μη επεμβατικού τεστ για το σύνδρομο Down και άλλων συνδρόμων στην παγκόσμια αγορά.

"Το δικό μας καινοτόμο μη επεμβατικό τεστ ανοίγει τεράστιους ορίζοντες για την χώρα μας. Με σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητες μας μπορούμε να πάμε μπροστά", αναφέρει στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook ο Υπουργός Υγείας. .

Πρόκειται για μη καινοτόμο μή επεμβατική προγεννητική διάγνωση για το σύνδρομο Down και το  μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε έγκυο είναι ότι με το μη επεμβατικό αυτό τεστ αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του εμβρύου.

Το επίτευγμα ανοίγει τεράστιες προοπτικές και βάζει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του τομέα της βιοτεχνολογίας.  

Το μη επεμβατικό τεστ μπορεί να παρασχεθεί σε κάθε έγκυο γυναίκα που θέλει να γνωρίζει με ασφάλεια πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη της, ότι το παιδί που κυοφορεί δεν θα πάσχει από τις τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), τρισωμία 18 (σύνδρομο Eduard), τρισωμία 13 (σύνδρομο Patau), μονοσωμία Χ (σύνδρομο Turner), αλλά και να γνωρίζει το φύλο του εμβρύου.  

Το τεστ είναι 100% ασφαλές τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και για τη ζωή του εμβρύου, σε αντίθεση με τις επεμβατικές μεθόδους προγεννητικής διάγνωσης, όπως η αμνιοκέντηση και το CVS, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αποβολή του εμβρύου σε ποσοστό 1-2%.

Το νέο πρωτοποριακό μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ προσφέρεται πάντα μέσω του γιατρού που παρακολουθεί την έγκυο γυναίκα, με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος από το χέρι, το οποίο παραπέμπεται στα εργασήρια της NIPD Genetics για ανάλυση. Τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται σε 7-10 μέρες και το αποτέλεσμα αποστέλλεται στον γιατρό.

Tags test, αιμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2366 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4283 s // Total time: 2.6649 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X