Στις 28 Μαΐου η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί


Στις 28 Μαΐου η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Για την Πέμπτη 28 Μαΐου ορίστηκε η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το κυπριακό.  Αυτό ανακοίνωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έϊντε μετά την πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά από 8μηνη αναστολή.

Ο Έσπεν Μπαρθ Έϊντε, έκανε λόγο για θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ εστίασε στην πρόθεση των δύο ηγετών για συχνότερες συναντήσεις και ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των Ε/κ και Τ/κ. Πρόσθεσε πως οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα πραγματοποιούν εντατικές συναντήσεις στο μεσοδιάστημα των συναντήσεων των ηγετών για να συμπληρώνουν τις προσπάθειες των ηγετών.

Όπως δήλωσε ο κ. Έιντε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε στον κ. Ακιντζί χάρτη με 28 ναρκοπέδια στα κατεχόμενα, και από την πλευρά του ο κ. Ακιντζί ανακοίνωσε πως από αύριο δεν χρειάζεται η συμπλήρωση φόρμας για όσους περνούν στα κατεχόμενα από τα οδοφράγματα.

Στις 23 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται περαιτέρω.

Αναστασιάδης: Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση διεξήχθη σε θετικότητα κλίμα και εξέφρασε πίστη ότι «έτσι εργαζόμενοι μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδο».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είμαστε ακόμα στο πρώτο-πρώτο στάδιο.

«Έχουμε δώσει οδηγίες στους διαπραγματευτές να επεξεργαστούν σειρά μέτρων τα οποία να εισηγηθούν και θα αποφασιστούν. Επομένως, απλώς είναι θέμα κάποιων ημερών να γίνει η προεργασία και ενδεχόμενα στις 28 Μαΐου που θα γίνει η επόμενη συνάντηση, να έχουμε να εξαγγείλουμε συγκεκριμένα, πολύ περισσότερα μέτρα που αφορούν την καθ’ ημέραν ζωή των πολιτών».

Ερωτηθείς αν στις 23 Μαΐου θα γίνει μεταξύ των ηγετών κοινωνική συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τις 23 του μήνα το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».  

Περισσότερα στο SIGMALIVE

 

 

Tags ΑΚΚΙΝΤΖΙ, αναστασιαδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3191 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3610 s // Total time: 2.6801 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X