Πάμε σινεμά: J.A.C.E.


Πάμε σινεμά: J.A.C.E.

J.A.C.E.: Just Another Confused Elephant. Η ταινία που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και από ένα βραβείο καλύτερης ερμηνείας τόσο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο όσο και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Το σύνδρομο του Μπερδεμένου Ελέφαντα περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί από μικροί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο ψυχισμός του κεντρικού ήρωα. Ο Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του. Απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων αντιπαρατάσσει τη θέλησή του να ξεφύγει. Υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η αθωότητα και η ευαισθησία του επιβάλλονται στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή, μια περιπέτεια πέρα από τα όρια.

Η ταινία
Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική, αισθαντική, μα πάνω απ’ όλα ζωντανή και επίκαιρη. Παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική, απόλυτα γνήσια και τραγική. Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

Φεστιβάλ
Ο διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, Yoshie Yatabe εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το J.A.C.E., ανάμεσα στα 15 φιλμ που διαγωνίστηκαν για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ, ανέφερε πως πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό αριστούργημα, μια απόλυτα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης»! Τέλος, τόνισε πως, «Χωρίς αναστολές και με πλήρη συνέπεια απέναντι στη βιαιότητα της ιστορίας, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, χρησιμοποιεί την οργή, τον φόβο, τα δάκρυα και το γέλιο με τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επαναφέρει στο κινηματογραφικό μας σκηνικό μια αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα».

Info: Πρεμιέρα 9 Νοεμβρίου, Κ  Cineplex. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης. Πρωταγωνιστούν: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μηνάς Χατζησάββας, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Τσορτέκης, Χρήστος Λούλης.
 

Tags μενελαος καραμαγγιωλης, j.a.c.e., σινεμα, χρηστος λουλης, ταινια, διασκεδαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1791 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3152 s // Total time: 3.4944 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X