Επαναρχίζουν την Παρασκευή οι συνομιλίες για το κυπριακό


Επαναρχίζουν την Παρασκευή οι συνομιλίες για το κυπριακό

Την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 15 Μαϊου ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο Έσπεν Μπαρθ Έϊντε.

Ο κ. Είντε είπε ότι το δείπνο έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον της Κύπρου.

“Στο πνεύμα της κοινής δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου 2014 συμφώνησαν ότι ήταν σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί και αυτή την νέα ευκαιρία για να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση”, ανέφερε ο κ. Έιντε
 

Υπέδειξε ότι συμφώνησαν να αξιοποιηθεί η δυναμική και η νέα ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς καμία καθυστέρηση και ότι και οι δύο διατύπωσαν την ισχυρή τους δέσμεση να το πράξουν.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή δέσμευσή τους, την κοινή δέσμευση να προχωρήσουν με εποικοδομητικό και προσηλωμένο τρόπο και για το λόγο αυτό συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση των ηγετών την Παρασκευή,15 Μαϊου, σημείωσε ο κ. Έιντε, προσθέτοντας ότι τότε θα γίνει μια γενική ανταλλαγή απόψεων και θα συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειες, τη δομή και τη συχνότητα των συναντήσεων.

Ο Έσπεν Μπαρθ Έϊντε είχε ημίωρη συνάντηση με τους ηγέτες και στη συνέχεια παρακάθισαν όλοι σε δείπνο με τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί και την Ειδική Αντιπρόσωπο Λίζα Μπατενχάϊμ.

«Απόψε, συναντηθήκαμε με τον κ. Αναστασιάδη. Ήταν μια θετική συνάντηση, μια καλή αρχή», έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση, o Μουσταφά Ακιντζί.

Προηγουμένως ο Έσπεν Μπαρθ Έϊντε, με μερικά λεπτά διαφορά τους δύο ηγέτες στο Λήδρα Πάλας. Απόσπασμα από τη Σκωτία απέδωσε τιμές ενώ στρώθηκε και κόκκινο χαλί.

Λίγο μετά την άφιξη του, σε δημοσίευση του στο Twitter, o Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά το δείπνο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει στην επανένωση της χώρας.

Tags ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, Νίκος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5162 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2193 s // Total time: 2.7355 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X