Ο διαλογισμός καταπολεμά την κατάθλιψη


Ο διαλογισμός καταπολεμά την κατάθλιψη

Η πανάρχαια βουδιστική μέθοδος του διαλογισμού θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική, όσο τα σύγχρονα φάρμακα στη «μάχη» κατά της κατάθλιψης.



Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «The Lancet», σύμφωνα με την οποία η γνωστική θεραπεία γνώσης και συναίσθησης (mindfulness-based cognitive therapy – MBCT) μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα, όπως τα αντικαταθλιπτικά που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες κατά της ψυχικής αυτής διαταραχής.

Η τεχνική αυτή -που μαθαίνει στους ανθρώπους να εστιάζουν στην παρούσα στιγμή- βασίζεται στην αρχαία παράδοση της Άπω Ανατολής, του διαλογισμού.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ασθενείς που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους θεραπείες (MBCT) εμφάνισαν σχεδόν τον ίδιο βαθμό υποτροπής, όπως αυτοί που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Σε χρονικό διάστημα δύο ετών, τα ποσοστά υποτροπής ήταν στο 44% για όσους ακολουθούσαν θεραπείες με διαλογισμό και στο 47% στην ομάδα που ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αυτό υποδηλώνει ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μια «εναλλακτική θεραπεία» για όσους απεχθάνονται την ιδέα να πάρουν φάρμακα.
 

Tags ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, κατάθλιψη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1647 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3418 s // Total time: 2.5065 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X