Πώς θα γίνω «φέτες»;


Πώς θα γίνω «φέτες»;

Το καλοκαίρι πλησιάζει... επικίνδυνα και το άγχος κυρυφώνεται. Προλαβαίνω να γίνω «φέτες» μέχρι να πάω παραλία; Η απάντηση είναι ότι, τηρουμένων ορισμένων προϋποθέσεων, φυσικά προλαβαίνετε να δείτε βελτίωση, αν όχι να γίνετε φέτες, φτάνει να το βάλετε στόχο και να απαλλαχθείτε από μύθους και πλάνες. 

Περί κοιλιακών μύθοι και πλάνες

1. Εκτελώ  μέχρι και 400 επαναλήψεις, ώστε να δω διαφορά.
Ξεχάστε τη θεωρία «όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο». Οι κοιλιακοί, όπως και οι υπόλοιποι μυς, για να εμφανιστούν πρέπει να μειωθεί το λίπος που τους περιβάλλει.
Όσες επαναλήψεις και αν κάνετε, εάν δεν προσθέσετε στο πρόγραμμα της προπόνησής σας αερόβια άσκηση, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, κοιλιακούς δεν πρόκειται να δείτε. Κι όταν λέμε σωστή διατροφή, εννοούμε πως κατά την προσπάθεια γράμμωσης των κοιλιακών μυών προϋποτίθεται αφαίρεση των επεξεργασμένων τροφών και πολύ περισσότερο αποφυγή των επεξεργασμένων λιπών.

2. Γυμνάζω πάνω και κάτω κοιλιακούς.
Μεγάλη πλάνη! Δεν υπάρχουν πάνω και κάτω κοιλιακοί. Υπάρχει ο ορθός κοιλιακός, ο οποίος λόγω του μεγάλου μήκους του χωρίζεται σε πάνω και κάτω μοίρα, έτσι σε κάποιες ασκήσεις ενεργοποιείται αναλόγως περισσότερο μία από τις δύο μοίρες του. Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη συχνότητα εκγύμνασης των κοιλιακών. Δεν υπάρχει λόγος να τους γυμνάζουμε καθημερινά. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να επιφέρουν καλά αποτελέσματα.

3. Η εκγύμναση των ραχιαίων είναι χάσιμο χρόνου.
Λανθασμένη εντύπωση κι αυτή, φτάνει μόνο να σκεφτείτε πως
ένα όμορφο σώμα θα πρέπει να γυμνάζεται συμμετρικά. Η παραμέληση των ραχιαίων μυών και η υπερπροπόνηση των κοιλιακών πιθανόν να προκαλέσει επιπτώσεις στη μέση, τη σπονδυλική στήλη και άλλα ανατομικά προβλήματα.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΚΟΡΜΙ, Σώμα, γυμναστικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ, καλοκαιρι, ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2786 s (231 Queries.) // Parse time: 0.5251 s // Total time: 3.8037 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X