Επαφές Ανδρέα Μαυρογιάννη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών


Επαφές Ανδρέα Μαυρογιάννη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είχε χθες συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Edmond Mulet και την διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στις συναντήσεις έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων στο κυπριακό, υπό το πρίσμα της αλλαγής ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας και της επικείμενης επανέναρξης των συνομιλιών, αλλά και θέματα που άπτονται της ειρηνευτικής δύναμης.

Τα διαδικαστικά ζητήματα των συνομιλιών θα διευθετηθούν στις συναντήσεις που θα έχει ο ειδικός σύμβουλος, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, την επόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία. Από μέρους των ΟΗΕ επιβεβαιώθηκε η πρόθεση οι συνομιλίες να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου.

Πάντως διάχυτο ήταν το κλίμα αισιοδοξίας στη Γραμματεία, μετά την νίκη Ακιντζί. Από μέρους το Λευκωσίας το μήνυμα που μεταφέρεται είναι θετικό, επισημαίνεται ωστόσο πως πολλά από τα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξαρτώνται πρωτίστως από την στάση της Τουρκίας.

Στέλνεται επίσης το μήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη να είναι προσεκτικά στις τοποθετήσεις τους και να αποφεύγονται λάθη όπως αυτά του ειδικού συμβούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μαυρογιάννης πραγματοποιεί επίσης επαφές που σχετίζονται με την διεκδίκηση της προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Tags ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4192 s (233 Queries.) // Parse time: 0.1997 s // Total time: 2.6189 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X