Καταγγελίες για ύποπτα δάνεια στο Συνεργατισμό


Καταγγελίες για ύποπτα δάνεια στο Συνεργατισμό

Καταγγελίες για ύποπτα δάνεια κατατέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας σήμερα, σύμφωνα με τον Νικόλα Χατζηγιάννη Πρόεδρο της Επιτροπείας της Κεντρικής Τράπεζας.  

Στο μικροσκόπιο σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πέραν των 50 δανείων που δόθηκαν σε πρώην αξιωματούχους του Συνεργατισμού και οι ανακριτές συλλέγουν στοιχεία ώστε να προωθήσουν τις υποθέσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης δήλωσε ότι η προσπάθεια για κάθαρση και τιμωρία όσων έχουν βλάψει τον Συνεργατισμό έχει εντατικοποιηθεί.

Στο Αρχηγείο της Αστυνομία βρέθηκε στις 11:30 ο γνωστός δικηγόρος ο Πρόεδρος της ΣΠΕ Στροβόλου μαζί με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, στην παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης τους, για να καταγγείλουν τραπεζικό σκάνδαλο.

Έπειτα από έρευνες ενός μήνα από Δικηγορικό Γραφείο, σχετικά με καταγγελίες που αφορούν ατασθαλίες πρώην και νυν ανώτατων στελεχών της ΣΠΕ Στροβόλου και κατόποιν γνωματεύσεων που ακολούθησαν, φαίνεται να εκ πρώτης να προκύπτουν σοβαρά αδικήματα.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΚΤ διαβεβαιώνει ότι η υπόσχεση που επανειλημμένα έχει δώσει, ότι “όσοι στο παρελθόν έβλαψαν τον Συνεργατισμό θα λογοδοτήσουν”, υλοποιείται με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. 

“Θεωρούμε την απόφασή μας αυτή ως απαραίτητη προϋπόθεση και μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το τραπεζικό σύστημα”, καταλήγει η ΣΚΤ

Tags συνεργατισμος, καταγγελια, ΥΠΟΠΤΑ ΔΑΝΕΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3223 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3719 s // Total time: 2.6942 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X