Δημοσκόπηση "Σ": Όχι σε εκλογές, ναι σε αλλαγές


Δημοσκόπηση "Σ": Όχι σε εκλογές, ναι σε αλλαγές

Η κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη των εξευτελισμό των θεσμών.

Ωστόσο οι πολίτες πιστεύουν, σε ποσοστό 57%, πως πρόωρη προσφυγή στις εκλογές δεν θα έλυνε τα προβλήματα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εφημερίδας «Σ» για την άνευ προηγουμένου θεσμική κρίση, την οποία διενέργησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και το δεύτερο μέρος της δημοσιεύεται σήμερα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ τάσσεται εναντίον των εκλογών, ενώ υπέρ τάσσεται το 64% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Υπέρ της προσφυγής στην κάλπη τάσσονται, επίσης, έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Οι πολίτες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο αλλαγών, όπως είναι η καθιέρωση της οριζόντιας ψηφοφορίας, υπέρ της οποίας τάσσεται το 75% των ερωτηθέντων. Πέντε στους δέκα πολίτες δεν εγκρίνουν την αρχική αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Το 55% διαφωνεί με την αρχική εξαγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη για διερεύνηση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ενώ το 45% τη θεωρεί κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση. Το 72% των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι ο τρόπος, με τον οποίο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πόρισμα Καλλή συνιστά έμμεση υποστήριξη στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, με το 28% να διαφωνεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει την αίσθηση ότι οι έρευνες για το οικονομικό έγκλημα δεν πρόκειται να αποδώσουν, παρουσιάζεται απαισιόδοξη ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ μόλις δύο στους δέκα θεωρούν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Tags Νίκος Αναστασιάδης, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6367 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3104 s // Total time: 2.9472 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X