Ενώπιον του Υπουργικού οι εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία


Ενώπιον του Υπουργικού οι εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία

Ντόμινο αποκαλύψεων ανωτάτων θεσμικών αρχόντων ακουλούθησε την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για το πόρισμα Καλλή, σύμφωνα με το οποίο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διέπραξε τα ποινικά αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Την κατάσταση περιέπλεξε ακόμη περισσότερο χθες το απόγευμα γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ανακοίνωσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο θα μελετήσει κατά τη σημερινή συνεδρία του τις εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία και θα διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, για διερευνήσουν εκ νέου την όλη υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των νέων στοιχείων που δημοσιοποίησε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε, παράλληλα, τον κυπριακό λαό ότι θα είναι άτεγκτος στην πάταξη της όποιας μορφής διαπλοκής, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται.

«Οι σημερινές (χθεσινές) εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία του κράτους μού προκαλούν βαθύτατη θλίψη και προβληματισμό», ανέφερε ο Πρόεδρος στη γραπτή δήλωσή του, και πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, και τα ερωτηματικά που του έχουν δημιουργηθεί όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες και καταγγελίες.

Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί  εμβρόντητος αλλά και απογοητευμένος τις εξελίξεις. Πλείστα των κομμάτων ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την παραίτηση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και να διορίσει ποινικούς ανακριτές για τις καταγγελίες κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης τον Πρόεδρο για τις επιλογές προσώπων που έκανε.

Tags ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, κυπρος, ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4993 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2882 s // Total time: 2.7876 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X