Aυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία της Κύπρου για τον Απρίλιο


Aυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία της Κύπρου για τον Απρίλιο

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, ακολουθώντας την πορεία που ήδη είχαν χαράξει από τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο κατά τον Απρίλιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τιμολογιακές αλλαγές σε επιμέρους κυπριακούς προορισμούς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Απρίλιο 2015, για διεθνείς αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:

Η κατάταξη μεταβολών των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται με το Πόρτο να εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2014, ύψους 45 τοις εκατό. Μεγάλη ωστόσο είναι και η αντίστοιχη μηνιαία μεταβολή στις τιμές του Πόρτο, με 37 τοις εκατό. Ετήσιες αυξήσεις μεταξύ 19 και 24 τοις εκατό παρουσιάζουν διεθνείς προορισμοί όπως το Δουβλίνο, η Βουδαπέστη, η Σεβίλλη και το Μάντσεστερ. Η Αθήνα ακολουθεί με ετήσια αυξητική τάση ύψους 18 τοις εκατό, ενώ συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, οι τιμές έχουν μεταβληθεί κατά 21 τοις εκατό. Κατά 17 τοις εκατό έχουν αυξηθεί οι τιμές σε Άμστερνταμ, Λίβερπουλ και Κοπεγχάγη, προορισμοί που πέρυσι είχαν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μάλιστα, ιδιαίτερα μεγάλη αυξητική τάση φαίνεται να έχουν οι τιμές των ξενοδοχείων του Άμστερνταμ και σε σχέση με το Μάρτιου του 2015, καθώς η μηνιαία μεταβολή κυμαίνεται στα 46 τοις εκατό.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 10 μεγαλύτερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών στους διεθνείς προορισμούς:

Τη λίστα με τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Απριλίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών κυπριακών προορισμών

Αναφορικά με την Κύπρο, οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μεταβολές. Αρχικά, η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στη μηνιαία μεταβολή των τιμών των ξενοδοχείων της Λεμεσού. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φαίνεται να αυξήθηκαν κατά 17 τοις εκατό, ενώ συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2014 μειώθηκαν κατά τρία τοις εκατό. Αύξηση ύψους 16 τοις εκατό έχει και η Τόχνη, όπου παρότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 16 τοις εκατό.

Μειωτικές τάσεις γενικά παρουσιάζονται σε ετήσια βάση, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρουσιάζεται στην πόλη Πέγεια, όπου οι τιμές μειώθηκαν κατά 38 τοις εκατό. Μειώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη στην Κακοπετριά, την Αγία Νάπα και την Πάφο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε κυπριακούς προορισμούς:

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Tags ξενοδοχεια, τιμες, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9887 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3626 s // Total time: 2.3513 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X