Κάντε το λίπος παρελθόν


Κάντε το λίπος παρελθόν

10 έρευνες που καταδεικνύουν πως η γυμναστική κάνει θαύματα 

Στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας σημαντικό όπλο αποτελεί, εκτός από τη σωστή διατροφή, και η άσκηση. Την τεράστια συμβολή της στην προσπάθεια για χάσιμο ή διατήρηση του βάρους αποδεικνύουν εκατοντάδες έρευνες. Επιλέξαμε δέκα χαρακτηριστικές από αυτές, που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

1. Αλλαγή στο βάρος των ασκουμένων, ανάλογα με τον χρόνο που κάνανε διάδρομο, παρατήρησε ο ερευνητής DiPietro, σύμφωνα με το International Journal of Obesity. Οι άνδρες που μείωσαν τον καθημερινό χρόνο τους στο διάδρομο πήραν πάνω από δυο κιλά μέσα σε ένα χρόνο, εκείνοι που τον κράτησαν σταθερό είχαν αύξηση 0.6 κιλών, όσοι τον αύξησαν κατά ένα λεπτό δεν είχαν αλλαγή, ενώ εκείνοι που τον αύξησαν κατά τρία λεπτά  είχαν απώλεια 1.2 κιλών.

2. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση των μακροπρόθεσμων οφελών της αερόβιας άσκησης σε παχύσαρκους άντρες και γυναίκες. Τα αποτελέσματα απέδειξαν πως όσοι αθλούνταν περισσότερο είχαν μεγαλύτερες μειώσεις στο βάρος, στον Δείκτη Μάζας Σώματος Δ.Μ.Σ., στο σωματικό και το ενδοκοιλιακό λίπος.

3. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καρολίνας διαπίστωσαν ότι η άσκηση με βάρη βοηθά στην καύση θερμίδων και λίπους σε αδύνατα αλλά και παχύσαρκα άτομα. Συμβάλλει σημαντικά, σημείωσαν, στην καύση του λίπους που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, ειδικά σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα βάρους.

4. Επιστήμονες από την Ελβετία διαπίστωσαν ότι η καύση του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης εξαρτάται σημαντικά από την προηγούμενη φυσική δραστηριότητα του ασκουμένου.  Υπέβαλαν ομάδα ατόμων σε τρέξιμο στο διάδρομο για μία ώρα χρησιμοποιώντας το 57% της μέγιστης απόδοσής τους. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα τους υπέβαλαν σε δεύτερη προπόνηση στο διάδρομο σε πιο δυνατή ένταση. Κατά το δεύτερο πρόγραμμα κατέγραψαν υψηλότερη καύση του λίπους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως καύσιμο από το σώμα.

5. Η πεζοπορία συστήνεται ιδιαίτερα σε άτομα κάθε ηλικίας. Αν το άτομο, μάλιστα, χρησιμοποιεί και το ειδικό μπαστούνι πεζοπορίας (nordic walking) θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια για χάσιμο βάρους, αφού με αυτά επιτυγχάνονται μεγαλύτεροι διασκελισμοί και καίγονται περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με μελέτης που έχει δημοσιευτεί στο Journal Strength Conditioning Research.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags λίπος, κοιλια, Σώμα, ΚΟΡΜΙ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ, γυμναστικη, πεζοπορια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9413 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3379 s // Total time: 2.2792 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X