Γιατί πρέπει να γυμνάζεστε μετά μουσικής


Γιατί πρέπει να γυμνάζεστε μετά μουσικής

4 έρευνες αποδεικνύουν ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα   

Η μουσική είναι ικανή να πολλαπλασιάσει τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας κατά 20%, να αυξήσει τις επιδόσεις και να μειώσει το αίσθημα της κόπωσης. Αυτό αποδεικνύει η καθημερινή πρακτική στο γυμναστήριο αλλά και σειρά μελετών που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς.

Έρευνα 1: Η μουσική αυξάνει την αποδοτικότητα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο του Οντάριο ζητήθηκε από 18 γυναίκες, που γυμνάζονταν συστηματικά, να γυμναστούν με μουσική και χωρίς αυτή αλλά και με ένταση χαμηλότερη και ψηλότερη από τις προτιμήσεις τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε στατικό ποδήλατο  για 30 δευτερόλεπτα και σε μηχάνημα ποδιών. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως η πιο δυνατή μουσική αποδείχθηκε αποτελεσματικότερη, αφού οι εθελόντριες πραγματοποίησαν 36 επαναλήψεις, σε πιο χαμηλή ένταση  29 και χωρίς μουσική μόλις 26.                                                                                                                      

Έρευνα 2: Με τα πιο πάνω αποτελέσματα συμφωνεί και έρευνα του Πανεπιστημίου του Liverpool, αφού αποδεικνύει κι αυτή πως η μουσική με υψηλή ένταση και γρήγορο τέμπο ενθαρρύνει τους αθλούμενους να αυξήσουν την ένταση της προπόνησής τους.

Έρευνα 3: Ρόλο στις επιδόσεις κατά την εκγύμναση παίζει και το είδος της μουσικής που ακούμε. Έρευνα του Weider Research Groupεπισημαίνει πως οι ασκούμενοι, όταν ακούνε την αγαπημένη τους μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους,  καταφέρνουν να εκτελέσουν 10% περισσότερες επαναλήψεις κατά την προπόνηση δύναμης. Ειδικοί εισηγούνται επιλογή κομματιών 120-140 BPM (beats per minutes) με σχετικά γρήγορο, δηλαδή, τέμπο. Δημιουργήστε, λοιπόν, στο μυαλό σας μία λίστα με αγαπημένα σας τραγούδια, μεταφέρετέ τη στο mp3 σας και είστε πανέτοιμοι για… σκληρή προπόνηση.

Έρευνα 4: Ακόμα μία έρευνα σχετικά με την μουσική κατά την εκγύμναση έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Παρατηρήθηκε πως τα άτομα που απολάμβαναν τη μουσική τους παράλληλα με το πρόγραμμά τους είχαν πιο διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία άρα και  αυξημένη ροή αίματος στον οργανισμό με αποτέλεσμα την καλύτερη αντοχή.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστήριο, μουσικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, διαθεση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7699 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2878 s // Total time: 3.0577 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X