Οι τροφές που βοηθάνε στην αποτοξίνωση


Οι τροφές που βοηθάνε στην αποτοξίνωση

Αν θέλετε να κάνετε μια αποτοξίνωση, ώστε να καθαρίσετε το σώμα σας από τις επιβλαβείς τοξίνες, διαλέξτε τις παρακάτω τροφές, που θα βοηθήσουν τον σκοπό σας. 

Μήλα. Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και πολλά ευεργετικά φυτοχημικά. Όλες αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, διότι βοηθάνε στην αποβολή των τοξινών. Τα μήλα είναι επίσης, μια καλή πηγή της διαλυτής ίνας, πηκτίνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των ουσιών, που δεν χρησιμεύουν στο σώμα.
 

Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων. Επίσης, η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας στην πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου, της στεφανιαίας νόσου, της νόσου του Alzheimer και άλλων ασθενειών.
 

Σπαράγγια. Δεν βοηθάνε μόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού, αλλά μπορεί να συμβάλουν στην μάχη κατά της γήρανσης, να σας προστατεύσουν από τον καρκίνο, από τις καρδιακές παθήσεις και επίσης, έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι γνωστό, ότι τα σπαράγγια βοηθάνε στη λειτουργία του ήπατος, το οποίο είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα των τοξικών ουσιών.
 

Βασιλικός. Αυτό το μπαχαρικό έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, υποστηρίζει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως διουρητικό, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει τις ανεπιθύμητες τοξίνες.
 

Παντζάρια. Αν κάνετε αποτοξίνωση, τα παντζάρια θα εξασφαλίσουν την αποβολή των τοξινών από το σώμα σας. Επίσης, όχι μόνο μπορούν να ενισχύσουν την ενέργειά σας και να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση, αλλά τα παντζάρια μακροπρόθεσμα μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου, στη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας, καθώς και να χάσετε βάρος.
 

Λάχανο. Εκτός ότι το λάχανο συμβάλει στην αποβολή τοξινών από το ήπαρ, θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα, άρα και στην αποτοξίνωση του σώματος. Το λάχανο περιέχει επίσης, κάποια συστατικά απαραίτητα για την διάσπαση των χημικών ουσιών και για την απομάκρυνση τους από το σώμα σας.
 

Τσάι. Το πράσινο τσάι θεωρείται συχνά ως το βασικό αφέψημα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής του αξίας. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι το τσάι τόσο πιο πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες έχει. Σύμφωνα με  κλινικές δοκιμές, το πράσινο τσάι συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερο σάκχαρο του αίματος.
 

Cranberries. Ενώ είναι δημοφιλή ως φρούτα, που βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, παίζουν επίσης, σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση πολλών διαφορετικών τοξινών από το σώμα. Επιπλέον, τα cranberries είναι πλούσια σε αντι-φλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βοηθάνε τη καρδιαγγειακή λειτουργία και προωθούν την υγείας του πεπτικού συστήματος.

Tags τροφες, αποτοξίνωση, οργανισμός, ΜΗΛΑ, αμύγδαλα, σπαραγγια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0187 s // Total time: 0.0190 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X