Συνελήφθησαν δύο γυναίκες με μαϊμου πτυχία οδοντιάτρου


Συνελήφθησαν δύο γυναίκες με μαϊμου πτυχία οδοντιάτρου

Δύο γυναίκες ηλικίας 27 και 30 ετών, συνελήφθησαν γιατί ασκούσαν το επάγγελμα του οδοντιάτρου χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά επαγγέλματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Ε/κ γυναίκες, φαίνεται να πλαστογράφησαν πτυχία της Οδοντιατρικής Σχολής του Ιατρικού Πανεπιστημίου χώρας του εξωτερικού, βάσει των οποίων φαίνεται να εξασφάλισαν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως οδοντίατροι.

Η μια δραστηριοποιείτο στη Λευκωσία και η δεύτερη στην Πάφο.

Τις υποψίες κίνησαν οι ίδιες με την ύποπτη συμπεριφορά τους, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν κληθεί για κατάθεση σε σχέση με άλλη υπόθεση πλαστών πτυχίων από οδοντίατρο.

Αμέσως, οι αστυνομικοί αυτοβούλως άρχισαν να διερευνούν την περίπτωση τους και μετά από έρευνα, ενημέρωσαν το υπουργείο υγείας, το οποίο με τη σειρά του απευθύνθηκε στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, απ’ όπου φαινόταν να είχαν αποφοιτήσει. Ωστόσο, η απάντηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ήταν ότι αν και είχαν παρακολουθήσει  μαθήματα, ουδέποτε έλαβαν πτυχίο.

Η 27χρονη και 30χρονη συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερες για να κλητευθούν αργότερα. Για να διωχθούν ποινικά.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν με δικαστικά εντάλματα στις οικίες και τα υποστατικά των δύο γυναικών, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι  για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόλια πρόκληση προσώπων για εγγραφή

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Δομετίου διερευνά τις πιο πάνω υποθέσεις.

ΠΙΣ: Προσοχή απο τους τσαρλατάνους

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι με την οικονομική κρίση το φαινόμενο του τσαρλατανισμού έχει οξυνθεί και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των περιστατικών όπου μη εγγεγραμμένοι και αδειούχοι ιατροί, και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική, ασκούν ιατρικές πράξεις, εκμεταλλευόμενοι με απάνθρωπο τρόπο την απόγνωση, την απελπισία, το σωματικό και ψυχικό πόνο σοβαρά πασχόντων.

Συστήνει στους πολίτες, οι οποίοι εξαπατώνται από τσαρλατάνους, να επικοινωνούν με τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, αφού η δική τους συμβολή στην πάταξη αυτού του θλιβερού, επικίνδυνου και παράνομου φαινομένου είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Tags οδοντιατρος, πτυχια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5203 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3962 s // Total time: 2.9164 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X