Issey Miyake Expeditions


Issey Miyake Expeditions

Τρία αντρικά αρώματα, τρία αρώματα που έγιναν κλασικά, σχεδόν μόλις λανσαρίστηκαν

L’EAU D’ISSEY POUR HOMME

Το σκηνικό: Στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Ο άνεμος του ωκεανού. Ένα μεγάλο κύμα από φρέσκο νερό και καθαρό αέρα. Ένας ολόκληρος ωκεανός σπάει στον αέρα. Ξαφνικά, ο αέρας ΓΙΝΕΤΑΙ νερό. Αυτή η ορμή του αέρα, γεμάτη όζον. Νιώθεις νέος, σαν να έχεις εφευρεθεί από την αρχή.

"Δεν ήθελα οποιαδήποτε εικόνα για να δημιουργήσω αυτή την σπίθα. Γνώριζα ήδη τη θαλασσινή φρεσκάδα, ο ωκεανός που βράζει σαν την δική μας αναπνοή που βρίσκεται μπροστά μας. Ένιωσα ότι η αίσθηση του μπλε που εκτείνεται στο άπειρο, μετά το λευκό εκεί έξω στον ορίζοντα που ενώνεται με το μπλε... του ουρανού. Σκέφτηκα την φρεσκάδα που μπορεί να προέρχονται από το ίδιο το φως. Μια νέα, δυνατή φρεσκάδα που κάνει το καθαρό τρεμούλιασμα του αέρα, ένα φύσημα του ανέμου που σηματοδοτείται από την δροσερή ένταση του γκρέιπφρουτ, μικρούς καρπούς και περγαμόντο, και η μεταλλική πτυχή του από το ξύσμα (το όζον στον αέρα). Υπάρχει και το Cascalone για τη φρεσκάδα της θάλασσας, εμπλουτισμένο με νερολί και τη ζωντάνια του τζίντζερ. Την καθησυχαστική επίδραση της ομίχλης στον ωκεανό, τα τεράστια σύννεφα: ένα ίχνος από λευκό μόσχο (musk). Η απλότητα της κατασκευής δημιουργεί ρευστότητα ... Η κίνηση του σκάφους, ίσως. Είμαι εκεί!", Alberto Morillas, Firmenich αρωματοποιός.

L’EAU D’ISSEY POUR HOMME SPORT

Το σκηνικό: Απέχει αρκετές ημέρες από την ανθρώπινη ζωή. Η σιωπή είναι τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργεί ένα απεριόριστο χώρο. Η ομίχλη που κοιμάται στην ακίνητη σιωπή και σκεπάζει τη γη με μια έμφυτη ψυχρότητα. Ο άνθρωπος είναι μόνος του, καταπίνει διψασμένα τον καθαρό αέρα μέσα σε μια στιγμή.

"Ένιωσα μια τραγανή ψυχρότητα, στην κορυφή κάτι ακραίου, ένα δάγκωμα, μια ήρεμη φρεσκάδα, όπως όταν πίνεις ένα σφηνάκι βότκα. Εμπνεύστηκα από το ντοκιμαντέρ του φωτογράφου και ειδικού περιβαλλοντολόγου Sebastian Copland: "Στο κρύο - Ένα ταξίδι της ψυχής". Η ραχοκοκαλιά του αρώματος είναι το περίφημο κέδρο της Αλάσκας, και το αρωματικό μόριο Nootkatone (νοοτκατόνη)- το όνομά του προέρχεται από το νησί Nootka κοντά Βανκούβερ, όπου ανακαλύφθηκε αυτό το δέντρο το 1793. Σε αυτό πρόσθεσα κάτι όξινο, μια παγωμένη φέτα από λάιμ, που θυμίζει επίσης τη βότκα, και το cypress, το κυπαρίσσι, που δίνει ενέργεια. Ένα μόριο με ένα ειδικό εφέ, σαν ένα παγόβουνο: hivernal, εντελώς χειμερινό. Και για να μεταφέρω αυτή την έντονη φωτεινότητα, με την αντανάκλαση που σχεδόν τυφλώνει, σκέφτηκα το ξύσμα του γκρέιπφρουτ", Christophe Raynaud, Firmenich.

NUIT D'ISSEY

Το σκηνικό: Απομονωμένο, ακατοίκητες εκτάσεις, "βομβαρδισμένες" από τον άνεμο, όπου οι λίμνες είναι περισσότερες από τους ανθρώπους, όπου θα βρείτε τα διάσημα γιγαντιαία δέντρα των νότιων δασών. Το ιδανικό σκηνικό για ένα είδος παγωμένου γουέστερν που "γυρίζεται" στην παγωμένη Ανταρκτική. Ονειρευόμαστε ονόματα που σημειώνονται σε χάρτες: τα Possession Island... τα Kerguelen Islands (Νησιά Κεργκελέν) ... τα Crozet Islands (Νησιά Κροζέ).

"Ήθελα να αναδημιουργήσω μια παγωμένη φρεσκάδα, μυστηριώδη και ελκυστική, σαν την πολύτιμη στιγμή που ο ουρανός διασχίζεται από ζώνες ζωντανού φωτός, όταν το φως δεν έρχεται πλέον την αυγή μόνο από το Νότο. Η φρεσκάδα που διακατέχει το σώμα και η φύση είναι ασβέστη σε συνδυασμό με τον πικάντικο κόλιανδρο. Υπάρχει, επίσης, η πικράδα του gentian, του φυτού με τα έντονα μπλε λουλούδια, που θυμίζουν το σκούρο χρώμα του ουρανού αυτών των περιοχών. Ήθελα την παγωμένη μυρωδιά του δάσους: μια υπερβολική δόση των ξύλων άμπερ (amber) και μια έκρηξη από vetiver στη μύτη! Χρειαζόμουν ένα οπτικό εργαλείο: Τα πάντα βρισκόταν γύρω μου, κόλλησα φωτογραφίες από αυτά τα χαμένα, ανεμοδαρμένα και παγωμένα σημεία του πλανήτη, τα σημεία που φανταζόμαστε στο Νότιο Πόλο", Loc donc, αρωματοποιός, IFF.

Tags αρωματα, perfume, beauty, Ομορφια, Issey Miyake


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6185 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2137 s // Total time: 2.8321 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X