Πονάει η μέση;


Πονάει η μέση;

3 ασκήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε 

Η τυπική κλινική εικόνα της οσφυαλγίας είναι χαρακτηριστική: ισχυρός πόνος στη μέση, που συνήθως αρχίζει μετά από μία απότομη κίνηση, όπως, να ανοίξω το παράθυρο, να σκύψω να πιάσω κάτι από το έδαφος, από οικιακές δουλειές και άλλες συνηθισμένες δραστηριότητες ή από άρση έντονου βάρους. Πολύ συχνά παρουσιάζεται και περιορισμός στην κίνηση, λόγω πόνου ή μουδιάσματος κάτω απ’ το πέλμα, στη γάμπα ή ψηλά στο πίσω μέρος του μηρού.

Ασκήσεις προς αποφυγήν  
Η γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τη λύτρωση από τον πόνο, όμως χρειάζεται προσοχή, διότι κάποιες ασκήσεις πρέπει να αποφεύγονται ως ακολούθως:

• Εναλλάξ στροφές με σκύψιμο. Η συγκεκριμένη άσκηση πιέζει έντονα τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και προκαλεί υπερέκταση στη μέση και τους δικέφαλους μηριαίους.

• Η άρση βαρών - όχι μόνο των γυμναστικών αλλά και των διαφόρων αντικειμένων που σηκώνουμε κάθε μέρα - απαγορεύεται μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Μετά την ενδυνάμωση κοιλιακών και ραχιαίων υπάρχουν ειδικοί τρόποι και ειδικές ασκήσεις με βάρη που όχι μόνο δεν βλάπτουν, αλλά ισχυροποιούν το σώμα και ειδικά τη μέση.

• Αποφύγετε τις άρσεις ποδιών, αν και είναι καλή άσκηση για το κάτω μέρος του κοιλιακού. Οι άρσεις ποδιών θα πρέπει να αποφεύγονται αν έχετε αδύναμους κοιλιακούς, αφού όλη η πίεση μεταφέρεται τότε στην σπονδυλική στήλη. Μπορείτε όμως να ξαπλώνετε ανάσκελα και να σηκώνετε το ένα πόδι εναλλάξ με το άλλο κρατώντας τη μέση σας σε επαφή με το πάτωμα.                                                                            

Όλες οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται με αργό ρυθμό και με όριο πάντα τον πόνο.


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER                                                                                                               
Salto Health and Fitness                                                                   
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΜΕΣΗ, πονος, προβληματα, γιατρός, υγεια, ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9753 s (231 Queries.) // Parse time: 0.1991 s // Total time: 2.1744 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X