Πώς θα ερωτευθείτε ξανά το σύντροφό σας;


Πώς θα ερωτευθείτε ξανά το σύντροφό σας;

Πώς θα περιορίσετε τη φθορά της σχέσης ή καλύτερα πώς θα προκαλέσετε μια εκ νέου ερωτική ανάφλεξη;

Φιληθείτε και αγκαλιαστείτε
Τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, έχουν την τάση να μην αγγίζουν συχνά ο ένας τον άλλο, στερώντας από τον εαυτό τους και τη σχέση τους, μια ισχυρή ώθηση του πάθους και της έλξης. Μάθετε να δίνετε χρόνο στο φιλί και την αγκαλιά με το σύντροφό σας και θα αυξήσετε σημαντικά την ωκυτοκίνη στον εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της θα σας κάνει να αγαπάτε λίγο περισσότερο το έτερόν σας ήμισυ. Ακόμα και μια ζεστή αγκαλιά, τρεις φορές τη μέρα, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη σχέση σας.
 

Κοιμηθείτε κοντά ο ένας με τον άλλο
Επιδιώξτε επαφή στο κρεβάτι, πέρα της σεξουαλικής, με το να κοιμάστε κοντά ο ένας με τον άλλο. Είτε καταφέρνετε να κοιμάστε αγκαλιά, είτε έχοντας επαφή μόνο στα πόδια σας, ωφελείτε σημαντικά τη σχέση σας, καθώς αυτή η διατήρηση της επαφής είναι αυτό που προκαλεί και τη μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίηση σε ένα ζευγάρι.
Χωρίς να σημαίνει ότι αν κοιμάστε ο καθένας στη μεριά του, βρίσκεστε σε μια σχέση καταδικασμένη, αλλά η ζεστασιά του σώματος που κοιμάται πλάι σας, είναι πάντα κάτι που θα συνεισφέρει στη σχέση.

Περιορίστε την τεχνολογία
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, χάνει σε ποιότητα όλο και περισσότερο, όσο παρεμβαίνει σε αυτή τη τεχνολογία.
Κάθε φορά που μεσολαβεί το κινητό σας ή το tablet σας, μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, τότε χάνετε λίγο από το δέσιμο μεταξύ σας.
Απαγορέψτε από τον εαυτό σας και από το σύντροφό σας τη χρήση τεχνολογίας, κατά τη διάρκεια του φαγητού και πριν πέσετε για ύπνο και συγκεντρωθείτε για λίγες στιγμές στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας. Όταν ο άλλος σας βλέπει επικεντρωμένους στο κινητό σας και όχι σε εκείνους, δημιουργείται δυσαρέσκεια και μειωμένη ικανοποίηση στη σχέση με συνήθως άσχημα αποτελέσματα.
 

Κανονίστε διακοπές
Ο ελεύθερος χρόνος να περάσετε μερικές στιγμές μαζί με τον καλό ή την καλή σας, δεν θα εμφανιστεί από το πουθενά, όταν μάλιστα οι υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες πληθαίνουν κάθε μέρα.
Θα πρέπει οι ίδιοι να κανονίσετε μια διήμερη απόδραση ακόμα κι αν αυτή η απόδραση σημαίνει, να αφήσετε τα παιδιά στη γιαγιά τους για ένα σαββατοκύριακο κι εσείς να μείνετε σπίτι. Αυτός ο χρόνος που θα βρείτε για τον εαυτό σας και για το σύντροφό σας, θα ανανεώσει σημαντικά τη σχέση, αρκεί να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δυο.

Κάντε κοπλιμέντα ο ένας στον άλλο
Όσο περνάνε τα χρόνια έχουμε την τάση να εστιάζουμε στα αρνητικά του άλλου και ο άλλος το ίδιο. Είναι προφανές, όμως, και αυτονόητο, πως μια τέτοια προσέγγιση δε βοηθάει σε τίποτα τη σχέση, καθώς περισσότερο απομακρύνει τους δυο συντρόφους τον ένα από τον άλλο. Προσπαθήστε λοιπόν να εστιάζετε στα θετικά του συντρόφου σας και σταδιακά θα βελτιωθεί και η ίδια η σχέση σας. Μη διστάζετε να κάνετε κοπλιμέντα ο ένας στον άλλο, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να έρθετε λίγο πιο κοντά.
 

Κάντε εκπλήξεις
Η σχέση ωριμάζει και αποκτά περισσότερο νόημα, αλλά πάντα σας λείπει ο ενθουσιασμός της πρώτης περιόδου, όταν ακόμα «ανακαλύπτατε» τον άνθρωπό σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε, πως έχετε τη δυνατότητα, να επαναφέρετε αυτή την αυξημένη αδρεναλίνη στο αίμα σας, κάνοντας μικρές εκπλήξεις στο σύντροφό σας, ακόμα κι αν απλά παραγγείλετε κάτι διαφορετικό στο εστιατόριο που τρώτε κάθε εβδομάδα ή αν οργανώστε εκδρομές με μυστικούς προορισμούς και κρυμμένους θησαυρούς ανανεώνοντας έτσι τη σχέση και τις κοινές σας εμπειρίες.
 

Καλλιεργήστε τα ενδιαφέροντά σας
Μην περιμένετε από το σύντροφό σας να σας διασκεδάζει και να σας κρατάει το ενδιαφέρον 24ώρες την ημέρα. Για το πάθος και το νόημα στη ζωή σας είστε οι ίδιοι υπεύθυνοι και καλό είναι να το βρείτε σε ένα πεδίο εκτός σχέσης, εξασκώντας ένα χόμπι, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι που θα έκανε ο σύντροφός σας. Τα χόμπι και οι δραστηριότητες μας κάνουν ολοκληρωμένα άτομα, που δεν εξαρτόμαστε από τον άλλο για τη διάθεσή μας. Άλλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει ένας σύντροφος που δεν έχει τη δική του προσωπική ζωή.


Φλερτάρετε μεταξύ σας
Μια επιτυχημένη σχέση έχει σαν βασικά χαρακτηριστικά της την ασφάλεια και το μυστήριο του καινούριου. Η φαινομενική αντίφαση των δυο -δεδομένου ότι η ασφάλεια αποκτιέται με την τριβή και τα χρόνια, ενώ το μυστήριο ισχύει μονάχα στο καινούριο- μπορεί να αντιμετωπιστεί τη στιγμή που οι δυο σύντροφοι, φλερτάρουν ο ένας τον άλλο σας να γνωρίζονται για πρώτη φορά. Μπορεί να νιώθετε άβολα να στείλετε στο σύντροφό σας προκλητικά μηνύματα, που του στέλνατε όταν τα είχατε πρωτοφτιάξει, αλλά μια δοκιμή θα σας πείσει για το πόσο ανανεωμένοι και (ξανά) ερωτευμένοι θα νιώθετε μετά.
 

Μην παίζετε παιχνίδια
Αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του συντρόφου σας, μην αρχίσετε να τον παραμελείτε και να ξενυχτάτε μέχρι αργά το βράδυ με τις φίλες σας ή τον/την πρώην σας. Αν νιώθετε παραμελημένοι, μιλήστε ανοιχτά μαζί και κουβεντιάστε για το τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια και έλλειψη σιγουριάς για τα αισθήματά του. Τα παιχνίδια ζήλιας δεν βοηθούν πουθενά και σπανίως έχουν θετικά αποτελέσματα.
 

Να είστε ο ένας στο πλάι του άλλου
Δεν είναι απίθανο μετά από πολλά χρόνια σχέσης, δυο σύντροφοι να νιώθουν δεμένοι και αγαπημένοι βαθιά ο ένας με τον άλλο, παρά την τριβή των χρόνων. Η συνταγή για μια τέτοια ιδανική σχέση είναι η ασφάλεια που παρέχει ο ένας στον άλλο και η αίσθηση ότι ο ένας είναι στήριγμα για τον άλλο. Όσο πιο σίγουρος νιώθει κάποιος σε μια σχέση, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχει και βρίσκεται στη σχέση με μεγαλύτερη ένταση και πιο ισχυρή βάση, διατεθειμένος να δουλέψει, ό,τι πρόβλημα προκύψει δεδομένου ότι γνωρίζει πως είναι σε μια ομάδα και όχι μονάδα.

Tags αγαπη, ερωτας, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, επικοινωνία, ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6339 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2161 s // Total time: 2.8500 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X