Θέατρο Ριάλτο: Νέα εποχή, ίδιες αξίες


Θέατρο Ριάλτο: Νέα εποχή, ίδιες αξίες

Με νέο Γενικό Διευθυντή – το Γιώργο Παπαγεωργίου-  αλλά με την ίδια επιμονή στην πρωτοπορία και στην καινοτομία το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λεμεσού αλλά και της Κύπρου.

Κτίστηκε το 1933 και λειτουργούσε ως σινεμά μέχρι και το 1980. Εγκαταλελειμμένο και ένα βήμα πριν την κατεδάφιση πέρασε στα χέρια του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού τον Φεβρουάριο του 19991. Μετά από μια ριζική ανακαίνιση, διατηρώντας σημαντικά κομμάτια από το παρελθόν του και ενισχυμένο με σύγχρονη υποδομή υποδέχθηκε ξανά το κοινό του στις 15 Μαΐου 1999. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από τη σκηνή του πέρασαν σημαντικοί καλλιτέχνες, πρωτοποριακές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που επανακαθόρισαν την πολιτιστική δημιουργία στην Κύπρο.
Σήμερα, μετά την αποχώρηση της Γεωργίας Ντέστερ από την θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ριάλτο, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Κύπρο συνεχίζει την πορεία του με τον Γιώργο Παπαγεωργίου στη θέση του Γενικού Διευθυντή και τον Κίκη Καζαμία στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.


Οι δυο τους μίλησαν σήμερα σε διάσκεψη τύπου για το όραμα τους αλλά και για τα  νέα τους σχέδια που αφορούν στην ανάπτυξη του Ριάλτο και στην συνέχιση της πετυχημένης πορείας του.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κίκης Καζαμίας αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την στήριξη του Δ.Σ στο πρόσωπο του Γιώργο Παπαγεωργίου δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι το « ύψος της ποιότητας του Ριάλτο δεν παρασύρθηκε στο να γίνει ελιτίστικος χώρος. Είναι ένας χώρος για τον απλό κόσμο και όχι για την ελίτ και αυτό φαίνεται και από τις τιμές των εκδηλώσεων» τόνισε ο κύριος Καζαμίας.


Από την πλευρά του ο Νέος Γενικός Διευθυντής του Ριάλτο Γιώργος Παπαγεωργίου δήλωσε πως η θέση αυτή τον φορτώνει με τεράστια ευθύνη σημειώνοντας την καλή δουλειά που έγινε από το προηγούμενο Δ.Σ. « Ήμουν σε έναν οργανισμό που όλοι αγαπούν να μισούν και ήρθα σε έναν οργανισμό που όλοι αγαπούν» τόνισε ο κύριος Παπαγεωργίου ο οποίος διατέλεσε για δυο χρόνια διευθυντής του ΘΟΚ.


Σε ότι αφορά στην πορεία που θα ακολουθήσει το Ριάλτο, ανάμεσα στους στόχους της νέας ηγεσίας του περιλαμβάνονται:
• Η διατήρηση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τις επιλογές των εκδηλώσεων που φιλοξενεί.
• Η διατήρηση της φιλικής και επαγγελματικής εικόνας που έχει το θέατρο Ριάλτο απέναντι στο κοινό.
• Η συνεργασίες με άλλους οργανισμούς.
• Η επικέντρωση σε εκδηλώσεις που αφορούν στο παιδί.
• Η προσέλκυση χορηγών και η αύξηση των εσόδων.

Όπως ανέφεραν στην διάσκεψη τύπου ο Κίκης Καζαμίας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου θα συνεχιστούν όπως έχουν τα φεστιβάλ, οι αναμεταδώσεις, αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ριάλτο.
Αναφορικά με φωνές που ακούστηκαν κατά της πρόσληψης του Γιώργου Παπαγεωργίου στην Διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο και τους ισχυρισμούς ότι άλλαξε το σχέδιο υπηρεσίας για την πρόσληψη του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και έδωσε την δική του εξήγηση.


Επίσης τόνισε ότι η τελική επιλογή του Γιώργου Παπαγεωργίου έγινε από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα.
 

Tags θεατρο ριάλτο, λεμεσος, Κίκης Καζαμίας, Γιώργος Παπαγεωργίου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1273 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6819 s // Total time: 3.8092 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X