ΚΟΤ: Διακοπή συμβολαίου Χαννίδη


ΚΟΤ: Διακοπή συμβολαίου Χαννίδη

Το ΔΣ έλαβε τελική απόφαση. Απαιτείται έγκριση από το Υπουργικό  

Τέσσερεις μήνες μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ για άρση της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπο του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Μάριου Χαννίδη, μια τελική απόφαση έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύμηνο σίριαλ διαμάχης, πολιτικών παρεμβάσεων, δηλώσεων και διαφωνιών με πολλά επεισόδια στον Οργανισμό.

Το ΔΣ έλαβε απόφαση διακοπής συμβολαίου του κ. Χαννίδη, με βάση επιστολή που έστειλε τρεις εβδομάδες προηγουμένως και βασιζόταν σε παρακοή αποφάσεων, μη εκτέλεση αποφάσεων του ΔΣ από πλευράς Μάριου Χαννίδη, πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του αλλά και σειρά αρνητικών συμπεριφορών του γενικού διευθυντή ως προϊστάμενου στον ΚΟΤ.

Μάλιστα, αφού ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ έλαβε την επιστολή απάντησε πως χρειάζεται χρόνο για να τοποθετηθεί επ’ αυτής, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το ΔΣ. Δόθηκε στον κ. Χαννίδη διάστημα δύο εβδομάδων να απαντήσει για τα όσα του καταλογίζονται και να τοποθετηθεί ενώπιον του ΔΣ στη συνεδρία της Τρίτης (17/2). Παρόλα αυτά, δεν παρέστη στη συνεδρία αλλά αντίθετα απέστειλε γραπτώς, προς όλα τα μέλη του ΔΣ, τις απαντήσεις σε όσα του προσάπτει το συμβούλιο του ΚΟΤ.
Οι έρευνες από τον Εσωτερικό Έλεγχο του ΚΟΤ, του Γενικού Ελεγκτή, του Υπουργείου Ενέργειας σε συνδυασμό με όλα όσα το ΔΣ του Οργανισμού επιρρίπτει στον Μάριο Χαννίδη θεωρήθηκαν αρκετά για να ληφθεί απόφαση διακοπής του συμβολαίου του. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα θα πρέπει να περάσει και από πολιτικό χειρισμό, αφού ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού υπουργός, Γιώργος Λακκοτρύπης θα πρέπει να διαβιβάσει την απόφαση στο Υπουργικό, προκειμένου το σώμα με τη σειρά του να επικυρώσει την απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις προσλήψεων.

Την ίδια στιγμή μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις έχει μπει για τον κυπριακό τουρισμό, αφού ποικίλα είναι τα μηνύματα που προκύπτουν για τη ρωσική αγορά, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από καθοριστικής σημασίας αγορές όπως η βρετανική, η γερμανική και των σκανδιναβικών χωρών. Εάν ο ΚΟΤ πορευθεί στους επόμενους, κρίσιμους μήνες με ή χωρίς γενικό διευθυντή, με τον σημερινό ή με άλλο, με το ΔΣ να έχει ουσιαστικό ίσως και εκτελεστικό ρόλο είναι επίσης θέματα που θα περάσουν μέσα από πολιτικά μονοπάτια.

Οι επόμενες μέρες ή και εβδομάδες θα δείξουν εάν το σίριαλ στον ΚΟΤ θα συνεχιστεί ή θα πέσουν οι τίτλοι τέλους, σηματοδοτώντας παράλληλα και μια νέα εποχή στον Οργανισμό. Εξάλλου, τα προβλήματα διαρθρωτικής, επιχειρησιακής και πρακτικής λειτουργίας του ΚΟΤ δεν ξεκινούν ή σταματούν στον γενικό διευθυντή του, αλλά κουβαλούν μαζί τους τις ευρύτερες παθογένειες του δημοσίου, αλλά και συμπεριφορών που για χρόνια έχουν καταλήξει να αποτελούν τον κακό κανόνα για ορισμένα στρατόπεδα εντός του ημικρατικού οργανισμού.

 

Tags ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΝΝΙΔΗΣ, κοτ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9345 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3590 s // Total time: 2.2935 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X