Aναγνωρισμένα μουσεία η Λεβέντειος Πινακοθήκη και το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου


Aναγνωρισμένα μουσεία η  Λεβέντειος Πινακοθήκη και το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Επιδόθηκαν σήμερα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου τα πιστοποιητικά αναγνώρισης μουσείων στην Κύπρο.  

Σε χαιρετισμό του στην τελετή επίδοσης των πρώτων Πιστοποιητικών Αναγνώρισης Μουσείων στην Κύπρο, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε ότι με την αναγνώριση ενός μουσείου, τα οφέλη που καταγράφονται για το ίδιο το μουσείο είναι πολλά, όπως η αύξηση του κύρους του, γεγονός που δημιουργεί σταθερά ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση επισκεπτών και χορηγών, την ενίσχυση του τοπικού εκτοπίσματός του ως εκπαιδευτικού και πολιτιστικού οργανισμού και την ισχυροποίηση του περιφερειακού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ως κύτταρο πολιτιστικής δραστηριοποίησης.

Όπως είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με την αναγνώριση, ένα μουσείο αυξάνει τις δυνατότητες του να υλοποιεί αναπτυξιακά έργα, δραστηριότητες και προγράμματα μέσω των ευκαιριών χρηματοδότησης που προσφέρει το «Σχέδιο για την Παραχώρηση Κρατικής Χορηγίας σε Αναγνωρισμένα Μουσεία», το οποίο αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα της νομοθεσίας και παράλληλα το χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο την ολοκληρώνει ως σχετική πολιτική.

«Παράλληλα, θα είναι σε θέση να δικτυωθεί με άλλα αναγνωρισμένα μουσεία, συμβάλλοντας έτσι, μεταξύ άλλων, και στη δημιουργία κοινότητας αναγνωρισμένων μουσείων που έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι η Λεβέντειος Πινακοθήκη, αν και ακόμη δεν έχει συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου και πρόσθεσε ότι η Πινακοθήκη λειτουργεί ως ένας ζωντανός οργανισμός, με ρόλο καταλυτικό για τη διαμόρφωση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας.

Για το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» από το 2012, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι έχει αγκαλιαστεί από το κοινό της Λεμεσού και όχι μόνο και πρόσθεσε ότι οι χώροι του Μουσείου έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με επαγγελματικά πρότυπα που ικανοποιούν τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές.

«Και τα δυο αυτά μουσεία αποτελούν σημαντικά κύτταρα πολιτισμού για τον τόπο μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι έχουν προσφέρει και εργαστεί τόσο για τη δημιουργία και την οργάνωσή τους, όσο και την επιτυχημένη λειτουργία τους καθώς και για την αναγνώρισή τους που με ικανοποίηση χαιρετίζουμε σήμερα», κατέληξε.

Tags λεβεντειος πινακοθηκη, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8821 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3485 s // Total time: 3.2306 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X