Νέα μείωση στην τιμή του ρεύματος;


Νέα μείωση στην τιμή του ρεύματος;

Νέα μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, πέραν του 5%, αναμένει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Γιώργο Σιαμμά.  

Αντιπροσωπεία της ΡΑΕΚ έγινε το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο επιδόθηκε η Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2013.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Σιαμμάς ανέφερε πως η μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά το κόστος των καυσίμων μετακυλίεται αυτόματα στον καταναλωτή και σύντομα κάθε μήνα θα βλέπουμε και άλλη μείωση μέχρι να υπάρξει αναστροφή στο κλίμα.

“Η νέα μείωση εκτιμώ ότι θα είναι αντίστοιχη με αυτήν που εφαρμόστηκε τον προηγούμενο μήνα. Θα έλεγα ότι θα είναι πάνω από 5%”, σημείωσε.

Ανέφερε πως κατά τη συνάντηση έκαναν και μια συνοπτική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις κατά το 2014 καθώς και για τις θετικές επιπτώσεις της μείωσης  της διεθνούς τιμής του πετρελαίου στην τιμή του ηλεκτρισμού, οι οποίες είναι πλέον πολύ ουσιαστικές, όπως υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σιαμμά, η Ετήσια Έκθεση για το 2013 περιλαμβάνει σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, διότι αφαιρέθηκαν οι έκτακτες προσαυξήσεις, εισήχθηκαν μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού, είχαμε αποφάσεις για εισαγωγή της αυτοπαραγωγής και του συμψηφισμού μετρήσεων (net metering) με φωτοβολταϊκά σε κατοικίες και σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού. Κατακυρώσαμε, σημείωσε, συμβόλαιο για μελέτη του σχεδιασμού της αγοράς, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και πήραμε πάρα πολλά σχόλια τα οποία αξιολογούμε.

Είχαμε, πρόσθεσε, αποφάσεις που αφορούν τη μεθοδολογία διατιμήσεων, που ισχύει ουσιαστικά για την ΑΗΚ. Όπως ανέφερε και αυτή η απόφαση βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, προχωρημένη, και σύντομα θα παρθεί η τελική απόφαση. Επίσης, πρόσθεσε, κάποιες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το λογιστικό και λειτουργικό διαχωρισμό της ΑΗΚ για να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στις διατιμήσεις και μείωση του κόστους που μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Tags ρευμα, τιμη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4056 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3129 s // Total time: 2.7185 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X