7 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου


 7 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Για να σε αγαπήσουν οι άλλοι πρέπει πρώτα ο ίδιος να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν τρόποι να το κάνεις!  

1. Βρες τη ρουτίνα σου. Ακολούθησε μια συγκεκριμένη τελετουργία κινήσεων κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Για παράδειγμα, κάθε μέρα που ξυπνάς πλύνε το πρόσωπό σου, φάε πρωινό, πλύνε τα δόντια σου, κάνε ένα ντους και οργάνωσε τις δουλειές της ημέρας. Το βράδυ, μπορείς να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, συνοδεία μουσικής και να σκεφτείς τι πρέπει να βελτιώσεις την επόμενη ημέρα.

2. Θέσε στόχους. Βάλε πρόγραμμα όχι μόνο για την επόμενη ημέρα, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα ή τη χρονιά. Ιδανικά, κράτα σημειώσεις -γράφοντας αυτά που θες να επιτύχεις τα κάνεις αληθινά. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση ότι τα βλέπεις να υλοποιούνται και σταδιακά σβήνεις από τη λίστα.

3. Οργάνωσε τo ταμείο σου. Το ποιο; Τα λεφτά σου. Ποια; Όσα έχεις. Και όσα χρωστάς. Πρέπει να τα ξέρεις για να μπορείς να κάνεις μια σχετική διαχείριση. Κάτσε να καταγράψεις όσα ενδεχομένως περιμένεις και κάνε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αποπληρωμής των χρεών. Όταν είσαι συνειδητοποιημένος για τα χρήματά σου, γίνεσαι πιο δυνατός για να χειριστείς τα όποια προβλήματα προκύψουν.

4. Πρόσεξε την υγεία σου. Πιες όσο πιο πολύ νερό μπορείς, φάε όσο το δυνατό υγιεινά και αθλήσου. Έστω περπάτα, χόρεψε όταν είσαι χαρούμενος, κάνε σεξ.

5. Έχε αξιοπρέπεια. Αν δεν έχεις ψηλά τον εαυτό σου πώς περιμένεις να σε σεβαστούν οι άλλοι; Μην αφήνεις κανέναν να σε μειώνει, να σε προσβάλλει, να αδιαφορεί για το χρόνο, την ενέργεια και τη ζωή σου.

6. Θέσε υγιή όρια. Μιλάμε για τις προσωπικές σου σχέσεις. Πες όχι όταν το χρειάζεσαι. Πες ναι όταν το εννοείς. Η αλήθειά σου είναι αυτή που σε κάνει καλύτερο/η και ήρεμη με τον εαυτό σου.

7. Έχε όραμα. Ποιος είναι ο ρόλος σου στη ζωή; Πώς βλέπεις τον ιδανικό εαυτό σου μετά από 10 χρόνια; Βάλε αυτό στο μυαλό σου και κάνε μικρά βήματα κάθε μέρα για να το πετύχεις. Όταν αρχίσεις και έχεις αποτέλεσμα θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Tags ΑΓΑΠΩ, αγαπη, εαυτος, αυτοπεποίθηση, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΣΤΟΧΟΙ, ΡΟΥΤΙΝΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9909 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3221 s // Total time: 2.3130 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X