6 τύποι ανθρώπων που σαμποτάρουν την ευτυχία σου


6 τύποι ανθρώπων που σαμποτάρουν την ευτυχία σου

H ευτυχία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τα άτομα που έχουμε δίπλα μας! Αν αυτά τα άτομα όμως επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση και ψυχολογία μας τότε καλό θα ήταν να τους βγάλουμε από τη ζωή μας.  

Εκείνος που για κάποιο λόγο δεν σε «πάει»: Υπάρχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια ανθρώπων σ’ αυτόν τον πλανήτη. Δεν γίνεται (και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προσπαθείς) να αρέσεις σε όλους. Ακόμη κι αν κάποιος για τους δικούς του λόγους δείχνει πως δεν σε συμπαθεί ή δεν σε  «πάει», μην προσπαθείς να του αποδείξεις το αντίθετο.  Όπως αναφέρει η Marcia Reynolds, διδάκτωρ ψυχολογίας «Όσο περισσότερο μαθαίνεις να αποδέχεσαι τους άλλους γι’ αυτό που είναι, χωρίς να προσπαθείς να τους αλλάξεις τις απόψεις ή αυτό που είναι , τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και αξία για σένα».

Εκείνος με τον οποίον οι δρόμοι σας… χωρίζουν: Είτε πρόκειται για ένα φίλο είτε για ένα σύντροφο, το να πάρεις απόφαση πως πλέον σας χωρίζουν πολλά περισσότερα απ΄ όσα σας ενώνουν σίγουρα είναι επώδυνο, όμως είναι πολύ πιο ψυχοφθόρο το να διατηρείς μια σχέση  με κάποιον με τον οποίον απλά πια σε κρατάει πίσω συναισθηματικά.  Αυτό δε σημαίνει πως αυτομάτως θα διαγράψεις  τις όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί, όμως μερικές φορές, όσο σκληρό κι αν ακουστεί αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη είναι οι όμορφες αναμνήσεις περισσότερο από τους ίδιους τους ανθρώπους που στις προσέφεραν.

Εκείνο το άτομο που είναι μονίμως αγχωμένο:  Όλοι έχουμε άγχη και όλοι έχουμε προβλήματα, όμως εκείνος ο φίλος ή η φίλη που μονίμως γκρινιάζουν για αυτά, το πιθανότερο είναι κάνουν κακό και στην υγεία σου. Οι φίλοι και οι παρέες είναι για να μας βοηθούν να ξεφύγουμε από τα προβλήματα, να περνάμε καλά, όχι να πας υπενθυμίζουν αυτά που έχουμε ή να μας δημιουργούν καινούργια.

Εκείνο το άτομο που μονίμως σου «την μπαίνει»:  Ναι, ξέρεις πολύ καλά σε ποιο άτομο αναφέρομαι.  Ό,τι κι αν προτείνεις, ό, τι κι αν κάνεις πάντα είναι με τον  «καλό το λόγο» στο στόμα, έτοιμο να σε μειώσει και να σε βγάλει λάθος. Ειδικά όταν ένα τέτοιο άτομο βρίσκεται στο πολύ κοντινό σου περιβάλλον, συχνά βρίσκεις ακόμη κα σένα την ίδια να αμφιβάλεις για τις δυνάμεις σου. Έχεις ανάγκη από άτομα που ανυψώνουν το ηθικό σου και σε εμπνέουν να τολμήσεις, όχι να σου «κόβουν τα φτερά».

Εκείνος που κάνει κατάχρηση της καλοσύνης σου: Είναι τελείως διαφορετικό το να βοηθάς ένα φίλο, από το να νιώθεις πως σε χρησιμοποιεί κάθε που σε έχει ανάγκη. Κυρίως γιατί μ ‘ αυτόν τον τρόπο ενισχύεις την παθητικότητά και την δική τους αδράνεια, ενώ ταυτόχρονα αναλώνεσαι σε «μάχες» άλλων αντί να επικεντρωθείς στις δικές σου.

Η «κακή επιρροή»:  Χρειάζεται  πολύ προσπάθεια και θέληση για να αποτινάξεις από πάνω σου μια κακή συνήθεια, πόσο μάλλον όταν έχεις κάποιον που στην ενισχύει. Σταμάτα να αφήνεις αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την τάση να ενισχύουν τις κακές σου συνήθειες να κοντρολάρουν τη ζωή σου. Το ξέρω πως μπορεί να σε βολεύει, όμως στην πραγματικότητα μόνο ζημιωμένη θα βγεις από αυτές τις επιλογές και το ξέρεις.

Tags ευτυχία, ΚΑΚΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, συμπεριφόρα, φίλοι, ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8108 s (291 Queries.) // Parse time: 0.4235 s // Total time: 4.2343 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X