Κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας-Ομίχλη και χιόνια σε ορεινά


Κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας-Ομίχλη και χιόνια σε ορεινά

Κλειστοί παραμένουν για την τροχαία κίνηση πολλοί δρόμοι στις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Λευκωσίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, κλειστοί είναι στην επαρχία Λεμεσού όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος, καθώς επίσης και ο δρόμος Πλατρών – Τροοδιτίσσης – Προδρόμου.

Στην επαρχία Πάφου κλειστοί είναι οι δρόμοι Νατάς – Χολετριών, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΞΕΡΟΥ», Νατάς – Επισκοπής, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΕΖΟΥΣΑ», Κελοκεδάρων – Νατά, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΖΥΡΙΠΙΛΛΗ».

Κλειστό παραμένει τμήμα του δρόμου Πάφου – Πέγειας, παρά την τοποθεσία «ΠΟΤΙΜΑ», λόγω θαλασσοταραχής και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται με κατάλληλη σήμανση από παρακαμπτήριο δρόμο.

Στην επαρχία Λευκωσίας λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΣΕΡΡΑΧΗ», το γεφύρι παρά το Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας κατέστη επικίνδυνο με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχία Λεμεσού, στους δρόμους
• Πελεντρίου – Αμιάντου – Καρβουνά
• Καρβουνά – Κυπερούντας – Χαντριών
• Μονιάτη – Πλατρών
• Πέρα Πεδί – Μανδριών - Πλατρών

και στην επαρχία Λευκωσίας στους δρόμους
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Μουτουλλά – Πεδουλά – Προδρόμου
• Προδρόμου – Πλατρών
• Πεδουλά – Κύκκου
• Κακοπετρίας – Pinewood – Πεδουλά

Επίσης, στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη, ενώ σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της υπαίθρου παρατηρείται πτώση βράχων και όγκων χώματος, καθώς επίσης και άλλων αντικειμένων.

“Καλούνται οι οδηγοί κατά τις διακινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και  πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για  κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” σημειώνει η Αστυνομία.

Oι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ο καιρός σήμερα θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα ηµιορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια µέχρι ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά κυµατώδης και αργότερα ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε πιθανότητα µεµονωµένων βροχών χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί µέτριοι, 4 Μποφόρ και αργότερα τοπικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και τοπικά στα βόρεια και ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ενώ δεν αποκλείεται και εκδήλωση καταιγίδας. Χιονόπτωση αναµένεται στα ορεινά και στα ηµιορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονόπτωση αναµένεται στα ορεινά, ενώ την Παρασκευή πιθανόν και στα ηµιορεινά.

Tags ΤΡΟΟΔΟΣ, δρομοι, ΧΙΟΝΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7945 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3109 s // Total time: 3.1055 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X