Χαλάει ο καιρός – Κρύο και χιόνια στα ημιορεινά από σήμερα


Χαλάει ο καιρός – Κρύο και χιόνια στα ημιορεινά από σήμερα

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται επηρεάζει από σήμερα και για τις επόμενες μέρες την Κύπρο.  

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, τα χιόνια σε ορεινές και από αύριο και σε ημιορεινές περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην ατμόσφαιρα δυνατό, κατά διαστήματα, να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, βόρεια, ορεινά και περιοχές του εσωτερικού.

Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, τοπικα στα παράλια πολύ ισχυροί 6 και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ. Στα προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι θα πνέουν σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Στα προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι θα πνέουν σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.


Αστυνομία: Με αντιολισθητικές αλυσίδες στο Τρόοδος

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω ελαφριάς χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους και παγετού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Χιόνια και έντονα φαινόμενα από την Τρίτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από την Τρίτη και μετά, χιόνια αναμένεται να πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές. Την Τρίτη αναμένονται σφοδροί άνεμοι, ενώ γενικά τα φαινόμενα πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Tags ΧΙΟΝΙΑ, ΒΡΟΧΕΣ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0060 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0335 s // Total time: 0.0395 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X