Το «φάντασμα» του Μαρί και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής


Το «φάντασμα» του Μαρί και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής

Αντιδράσεις εντός του σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκαλεί το γεγονός ότι η ετήσια αξιολόγηση του προσωπικού του σώματος διεξήχθη από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου, ο οποίος προτού αθωωθεί από το δικαστήριο για την υπόθεση του Μαρί, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.  

Οι αντιδράσεις εντός της υπηρεσίας εστιάζονται σε δύο λόγους:

    Πώς μπορεί κάποιος ο οποίος απουσίαζε για τρία χρόνια από τα καθήκοντα του, μέχρι τις 24/12/2014, να μπορεί να αξιολογήσει το προσωπικό για το 2014 σε διάστημα τριών ημερών;
    Πώς γίνεται κάποιος ο οποίος, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, να μπορεί να αξιολογήσει πρόσωπα τα οποία είτε ήταν μάρτυρες κατηγορίας είτε μάρτυρες υπεράσπισης στην εν λόγω υπόθεση;

Οι αντιδρώντες θεωρούν ότι προκύπτει θεσμικό και  ηθικό ζήτημα και εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η ηγεσία της Αστυνομίας δεν έχει επιληφθεί του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα που του αρμόζει.

Αν και εντός σώματος δεν υπάρχει καμία αιχμή για τις ικανότητες του Ανδρέα Νικολάου, ωστόσο αρκετοί θεωρούν ότι θα έπρεπε να μετακινηθεί σε άλλο πόστο μέσω μετάθεσης ή ακόμα και να εξαναγκαστεί σε παραίτηση, ευχέρεια την οποία έχει ο εκάστοτε Αρχηγός Αστυνομίας βάσει του περί αστυνομίας νόμου.

Yπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, προχώρησε στην ακύρωση της καταδίκης και της ποινής του Ανδρέα Νικολάου σε όλες τις κατηγορίες, καθώς έκρινε ότι το Κακουργιοδικείο έσφαλε, αφού ο Νικολάου τις ημέρες που σημειώθηκε η έκρηξη, είχε άδεια απουσίας και δεν έδινε ο ίδιος τις οδηγίες. Επίσης το Ανώτατο έκρινε ότι ο Νικολάου δεν είχε άμεση σχέση και εμπλοκή με το φορτίο, ώστε να γνωρίζει την επικινδυνότητα του.

Περισσότερα στο Sigmalive

Tags μαρι, κυπρος, πυροσβεστική, θανατος, ΝΕΚΡΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5575 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2736 s // Total time: 2.8311 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X