Τι να φάτε για να κοιμηθείτε καλύτερα το Σαββατοκύριακο


Τι να φάτε για να κοιμηθείτε καλύτερα το Σαββατοκύριακο

Μέγιστο ρόλο παίζει στον ύπνο η διατροφή μας. Για να απολαμβάνουμε τον ύπνο του Σαββατοκύριακου που πιθανότατα έχουμε και λίγο περισσότερο χρόνο καλό θα ήταν να δώσουμε σημασία στο τι τρώμε!  

Ντομάτες: το λυκοπένιο βοηθάει
Απ’ ό,τι φαίνεται, το λυκοπένιο που συναντάμε στις ντομάτες, στο γκρέιπφρουτ, τις κόκκινες πιπεριές, την παπάγια κ.ά. δεν έχει μόνο αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντάς τον οργανισμό μας από τη γήρανση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, αλλά βελτιώνει και τον τρόπο που κοιμόμαστε. Λίγα ντοματίνια και κόκκινη πιπεριά στη σαλάτα σας, λοιπόν, μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν, συν του ότι περιέχουν βιταμίνη C, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό. Μ’ ένα σμπάρο, δηλαδή, έχετε καλύτερο ύπνο, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σας.

Γαλοπούλα: με σύμμαχο το σελήνιο
Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που συναντάμε σε πλήθος υγιεινών τροφών και βοηθάει τις αντιοξειδωτικές ουσίες, ώστε να λειτουργούν σωστά στον οργανισμό μας. Η επαρκής λήψη του αποτρέπει την εμφάνιση κυτταρικών βλαβών που μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες ασθένειες και ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό και στη λειτουργία του θυρεοειδή. Οι έρευνες, όμως, έχουν δείξει ότι η δράση του επεκτείνεται και στις περιπτώσεις δυσκολίας στον ύπνο και η γαλοπούλα αποτελεί καλή λύση, αφού συνδυάζει και σελήνιο, αλλά και τρυπτοφάνη, αμινοξύ που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην έλευση του ύπνου. Άλλες διατροφικές πηγές σεληνίου είναι ο ιππόγλωσσος, ο τόνος, ο μπακαλιάρος, το κριθάρι, τα οστρακοειδή, τα βραζιλιάνικα φιστίκια. Προσέξτε, μόνο, μην κάνετε υπερκατανάλωση σεληνίου ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που είναι στα 50μgr, καθώς σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να κάνει κακό.

Ξηροί καρποί: αναπληρώστε το μαγνήσιο
Πλούσιοι σε μαγνήσιο, οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, ηλιόσπορος, κάσιους, καρύδια κ.ά.) παρέχουν στον οργανισμό σας το μέταλλο αυτό, το οποίο συμβάλλει στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, αλλά και στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες, άρα στη χαλάρωσή σας και σε έναν καλύτερο ύπνο, χωρίς διακοπές. Για να μην ανεβάσετε ταυτόχρονα την αρτηριακή σας πίεση, προτιμήστε τους ανάλατους και δοκιμάστε να λάβετε μαγνήσιο και από άλλες πηγές, όπως μπανάνες, σκούρα λαχανικά, αβοκάντο κ.ά.

Δημητριακά και λαχανικά: με την απαραίτητη βιταμίνη Β6
Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στην παραγωγή της μελατονίνης, ορμόνης που καθορίζει τη σωστή λειτουργία του ύπνου και ένας τρόπος να την εξασφαλίσετε και αυτή, αλλά και… όνειρα γλυκά, είναι να καταναλώνετε δημητριακά, σπανάκι, κόκκινες πιπεριές, μπρόκολο, λάχανο, σέλινο και άλλα λαχανικά.

Tags ΣΑΛΑΤΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, Διατροφή, υγεια, ΣΤΟΜΑΧΙ, ύπνος, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5995 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4469 s // Total time: 3.0464 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X