Ξηρή επιδερμίδα: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό


Ξηρή επιδερμίδα: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό

Ποια τα λάθη και οι παραλείψεις που κάνουμε; 

Αν και γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός για την καθημερινή περιποίηση, οι παραλείψεις ή τα λάθη που κάνουμε είναι αρκετά συχνά. Η ξηρή επιδερμίδα αντιδρά άμεσα με έντονη αίσθηση τραβήγματος, στην πιο ήπια εκδοχή, με κοκκινίλες και ερεθισμούς σε σοβαρότερες καταστάσεις. Τη λύση στο πρόβλημα, όπως αποδεικνύεται, τη δίνει μόνο η εξειδικευμένη φροντίδα.

Ρύποι, βακτήρια, μακιγιάζ, νεκρά κύτταρα και σμήγμα συνθέτουν καθημερινά ένα ολέθριο κοκτέιλ για την υγεία της επιδερμίδας. Αν δεν το απομακρύνουμε, η επιδερμίδα χάνει άμεσα φωτεινότητα, απαλότητα, εκδηλώνονται ανεπιθύμητοι ερεθισμοί και κοκκινίλες και σε βάθος χρόνου,- δυστυχώς, όχι πολύ μακρύ - αποτυπώνονται έντονα σημάδια γήρανσης βλέπε γραμμές και ρυτίδες. Έχουμε λοιπόν πολλούς και καλούς λόγους να μην αμελούμε τον καθημερινό καθαρισμό με την προϋπόθεση ότι διαδικασία και προϊόντα ανταποκρίνονται στον τύπο και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιδερμίδας ξεχωριστά. Αν έχουμε λοιπόν ξηρή επιδερμίδα:

Επιλέγουμε απαλά προϊόντα που σέβονται το pH και δεν διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας. Οι «σκληροί» καθαριστικοί παράγοντες απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από την επιφανειακή στιβάδα, με αποτέλεσμα να καταλήγει ξηρή και ευάλωτη σε ερεθισμούς. Βεβαιωνόμαστε, επίσης, ότι το προϊόν της επιλογής μας δεν περιέχει οινόπνευμα ή αρώματα.

Αναζητούμε φόρμουλες με ενυδατικούς παράγοντες, όπως είναι η γλυκερίνη ή η προβιταμίνη Β5. Το ζητούμενο είναι η επιδερμίδα, μετά τον καθαρισμό, να παραμένει λεία και απαλή και όχι να είναι τραχιά, ξηρή ή να τραβάει.

Κρατάμε το μέτρο στην….καθημερινή επαφή με το νερό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Και γι αυτό, άλλωστε, φροντίζουμε να διατηρούμε επαρκή τα αποθέματα υγρασίας στις κατώτερες στιβάδες. Από την άλλη πλευρά η συχνή επαφή – ιδιαίτερα δε όταν είναι ζεστό- απομακρύνει τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα, με αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα . Ρυθμίζουμε γι αυτό τη θερμοκρασία στο χλιαρό και επισπεύδουμε, όσο γίνεται, τη διαδικασία.

Αποφεύγουμε την έντονη απολέπιση. Ο βασικός λόγος που κάνουμε απολέπιση είναι για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιλέγοντας "σκληρά" απολεπιστικά προϊόντα και ασκώντας έντονη τριβή το μόνο που τελικά καταφέρνουμε είναι να τραυματίζουμε την επιφάνεια, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι ευάλωτη σε ερεθισμούς. Ειδικά λοιπόν για την ξηρή επιδερμίδα επιλέγουμε συνθέσεις με ΑΗΑ, τα οποία βελτιώνουν, ταυτόχρονα, τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Skingurus say: Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για το βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση της ξηρής επιδερμίδας.

Χρησιμοποιούμε με φειδώ τα προϊόντα καθαρισμού. Κανόνας πρώτος: τα απαλά προϊόντα καθαρισμού δεν κάνουν πολύ "αφρό", άρα δεν υπάρχει λόγος να αδειάζουμε μεμιάς το σωληνάριο στην παλάμη του χεριού. Αρκούμαστε σε μικρή ποσότητα όσο ένα φουντούκι ή ένα, μόνο, πάτημα του δοσομετρητή. Απλώνουμε στο πρόσωπο και κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων. Σε περίπτωση που το μακιγιάζ είναι έντονο μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Skingurus say: Το μυστικό για να διατηρούμε λεία τη ξηρή και, συχνά, ευαίσθητη, επιδερμίδα είναι οι απαλές κινήσεις. Δεν τρίβουμε ποτέ , απλώς ταμπονάρουμε. Ενώ, φροντίζουμε πάντα να "κλειδώνουμε" την υγρασία ολοκληρώνοντας με ενυδατική λοσιόν πριν από το προϊόν καθημερινής περιποίησης.

Tags ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, Ομορφια, προσωπο, beauty, face, face wash


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6520 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4007 s // Total time: 3.0527 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X