Γυναίκες, γυμναστείτε άφοβα!


Γυναίκες, γυμναστείτε άφοβα!

Πέντε γυναικείοι φόβοι για τη γυμναστική που δεν ισχύουν  

Παρόλο που όλες γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής, εντούτοις δεν είναι σπάνιο να επηρεαζόμαστε από παραπλανητικές εντυπώσεις που επικρατούν και στρέφονται ενάντια στην εκγύμναση. Καιρός, λοιπόν, να καταρρίψουμε τους μύθους και να δούμε τη θηλυκή άσκηση κατάματα.

1. Με τα βάρη θα φουσκώσει το σώμα μου. Λάθος.
Ο μυικός όγκος που παρατηρείται σε αντρικά σώματα είναι αποτέλεσμα της τεστοστερόνης που εκκρίνεται σε υπερδιπλάσια ποσότητα στον οργανισμό των αντρών σε σχέση με των γυναικών, όπως επίσης και της  προπόνησής τους, η οποία απαιτεί άρση πολλών κιλών. Εάν εσείς ακολουθείτε μία προσεγμένη προπόνηση ανάλογη των σωματομετρικών σας χαρακτηριστικών δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

2. Παρακολουθώ πρόγραμμα αερόμπικ, ζούμπα κτλ., άρα δεν έχω ανάγκη τα βάρη. Μέγα λάθος.                                                                    
Ένα σωστό πρόγραμμα εγκύμνασης πρέπει να περιέχει τόσο το αερόβιο κομμάτι όσο και το δυναμικό. Ο συνδυασμός με ένα εύκολο και προσαρμοσμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης είναι ιδανικός.

3. Έχω οστεοπόρωση και θα τραυματιστώ. Άδικος φόβος.
Η άσκηση σίγουρα δεν τραυματίζει, εάν ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των γυμναστών, αλλά ωφελεί τα μέγιστα. Λόγω της νόσου αυτής τα κόκκαλα γίνονται εύθραυστα εξαιτίας της απώλειας οστικής μάζας. Με τη σωστή προπόνηση, όμως, παρατηρείται αύξηση της πυκνότητας των οστών άρα πρόληψη και συμβολή στην αποκατάσταση.

4. Έχω κατάθλιψη και δεν έχω όρεξη να γυμναστώ. Κακώς!
Το καλύτερο αντίδοτο κατά του άγχους, αλλά και της κατάθλιψης, είναι η σωματική δραστηριότητα, διότι χάρη σ’ αυτήν παράγονται τα οιστρογόνα αλλά και οι ενδορφίνες.
Τα οιστρογόνα, αυξάνουν τον μεταβολισμό , βοηθούν στη διάσπαση του σωματικού λίπους και βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση. Οι ενδορφίνες, με τη σειρά τους, μειώνουν το αίσθημα του πόνου, χαρίζουν ευφορία και καλή διάθεση, καταπολεμούν την κατάθλιψη και το στρες αλλά είναι και αντιγηραντικές.

5. Είμαι στην εμμηνόπαυση και είναι επικίνδυνο να γυμνάζομαι. Λάθος κι αυτό.
Έρευνες έδειξαν πως η άσκηση κατά την εμμηνόπαυση χαρίζει καλύτερη ψυχολογική διάθεση, έχει καλύτερα αποτελέσματα στις λειτουργίες της καρδιάς, συμβάλλει στο να εμφανίζονται λιγότερες ημικρανίες και εξάψεις. Συστήνεται, μάλιστα, ιδιαίτερα η υδροθεραπεία.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, γυναίκες, γυμναστήριο, ΚΑΛΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9295 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3806 s // Total time: 3.3102 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X