Βodybuilders σε κίνδυνο! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αναβολικά


Βodybuilders σε κίνδυνο! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αναβολικά

Πώς μπορεί να επηρεαστεί ο οργανισμός από τα αναβολικά στεροειδή  

Τα αναβολικά στεροειδή, που λαμβάνουν bodybuilders  για το χτίσιμο των μυών, είναι συνθετικές ορμόνες που έχουν τη δύναμη να μεταβάλουν την παραγωγή και τη λειτουργία των φυσιολογικών ορμονών του οργανισμού. Τα αυξημένα επίπεδα αναβολικών στεροειδών στο αίμα καταστέλλουν την παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες, που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των όρχεων και τη μείωση της παραγωγής σπέρματος. Επίσης, αυξάνουν τα επίπεδα της οιστραδιόλης, μιας γυναικείας ορμόνης που στους άντρες μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση χαρακτηριστικών του γυναικείου στήθους.
Οι σοβαρότερες επιπτώσεις από τη χρήση στεροειδών είναι η καταστροφή του ήπατος και η πρόωρη εμφάνιση της στεφανιαίας νόσου του μυοκαρδίου. Επίσης, αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης εμφάνισης της αθηροσκλήρωσης.

Ειδικότερα:
1.προκαλούν κατακράτηση των υγρών του σώματος και του νατρίου το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση

2.οδηγούν στη μείωση ενός από τους τύπους της χοληστερόλης γνωστής ως IDL που σχετίζεται άμεσα με τη μείωση κινδύνου εμφάνισης αθηροσκλήρωσης καθώς και την αύξηση του HDL

3.συμβάλλουν στην εμφάνιση θρόμβων στο αίμα που μπορεί να επιταχύνουν το σχηματισμό θρόμβων στις στεφανιαίες αρτηρίες και να εμποδίσουν τη ροή του αίματος στην καρδιά.

4. Οι επιδράσεις στο συκώτι είναι άσχημες και μερικές φορές θανατηφόρες. Ο καρκίνος του ήπατος, αν και είναι μία τρομακτική παρενέργεια, είναι σπάνιος, αλλά διαταραχές στη λειτουργία του ήπατος δεν είναι και τόσο. Τα ένζυμα του ήπατος αυξάνονται σημαντικά, αλλά γενικά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό αναστρέφεται μερικές εβδομάδες μετά τη διακοπή της λήψης.
Καταλήγοντας θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε ότι με τη χρήση φυτικών υποκατάστατων μπορεί να γίνει σταδιακή απεξάρτηση από τα αναβολικά στεροειδή, με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση και υποστήριξη των αποτοξινωτικών μηχανισμών του οργανισμού.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags αναβολικα, ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ, Σώμα, bodybuilder, γυμναστήριο, γυμναστικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0188 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3382 s // Total time: 3.3571 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X