Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται το μωρό σας;


Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται το μωρό σας;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τα βρέφη, καθώς κατά τη διάρκειά του εκκρίνονται οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξή τους. Πόσες ώρες ύπνου όμως είναι αρκετές για το δικό σας μωρό;

0-3 μηνών: Σε αυτήν την ηλικία το μωρό κοιμάται περίπου κάθε 2 ώρες. Στους 3 μήνες φτάνει κατά μέσο όρο στις 5 ώρες. Τα μωρά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους κοιμούνται περίπου 16 ώρες την μέρα. Αυτές χωρίζονται εξίσου μέσα στη μέρα και τη νύχτα. Τα περισσότερα μωρά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τη μέρα από τη νύχτα από τη 10η βδομάδα της ζωής τους.

3-6 μηνών: Το διάστημα μεταξύ των ύπνων θα μεγαλώσει στις 3 ώρες ή και περισσότερο, που σημαίνει ότι θα κοιμάται τρεις με τέσσερις φορές στη διάρκεια της μέρας. Το μωρό  πλέον πρέπει να μειώσει την ποσότητα του ύπνου του στις 14 ώρες. Είναι επίσης μια σημαντική περίοδος όπου οι γονείς μπορούν να επηρεάσουν το πότε θα κοιμηθεί το μωρό τους και μία καλή ευκαιρία εκπαίδευσης ύπνου.

6-9 μηνών: Το μωρό στην ηλικία αυτή κάνει τρεις ημερήσιους ύπνους: 2 των 45 λεπτών ο καθένας, το πρωί και αργά το απόγευμα και ένας γύρω στο μεσημέρι που θα διαρκεί 90 λεπτά. Στους 9 μήνες ο συνολικός χρόνος ημερήσιου ύπνου φτάνει κατά μέσο όρο τις 3 ώρες

9-12 μηνών: Οι ημερήσιοι ύπνοι μειώνονται στους δύο: καταργείτε ο ύπνος αργά το απόγευμα και απομένει ένας 45λεπτος το πρωί και ένας 1-1.5 ώρας μετά το φαγητό. Στους 12 μήνες ο μέσος όρος θα είναι γύρω στις 2.5 ώρες.

12 μηνών και άνω: Καταργείτε ο πρωινός και μένει ο μεσημεριανός. Ο μέσος όρος ημερήσιου θα πρέπει να φτάνει τις 2 ώρες. 2-3 ετών: ένας ύπνος μέσα στη μέρα είναι αρκετός. Μέχρι τα 3 έτη δεν θα χρειάζεται καν να κοιμάται μέσα στη μέρα. Αποφύγετε τον ύπνο αργά το απόγευμα ώστε να μην επηρεάζεται ο νυχτερινός.

Μεταξύ 2-3 ετών ο μέσος όρος ημερησίου είναι γύρω στη 1 ώρα.

Τέλος, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και οι μαθητές στις πρώτες τάξεις του δημοτικού χρειάζονται μέχρι 10 ή 11 ώρες ύπνου τη νύχτα. 

Tags ύπνος, μωρο, μητερα, γονεις, ΑΥΠΝΙΕΣ, ΚΑΚΟΣ ΥΠΝΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3760 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3526 s // Total time: 2.7286 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X