Ποιες ασκήσεις βοηθούν σε λόρδωση, κύφωση και σκολίωση


Ποιες ασκήσεις βοηθούν σε λόρδωση, κύφωση και σκολίωση

Όλοι σχεδόν παραπονιόμαστε για πόνους στην πλάτη, οι οποίοι προκαλούνται από αμέτρητες αιτίες και παθήσεις, όπως, η σκολίωση, η κύφωση και η λόρδωση. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις παθήσεων η σωστή άσκηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπισή τους, φτάνει να καταρτιστεί ένα ορθό ασκησιολόγιο από προσοντούχο γυμναστή.  

Σκολίωση και κύφωση              

Σκολίωση χαρακτηρίζεται η πλάγια κλίση της σπονδυλικής, με επιπτώσεις στην εμφάνιση, το καρδιαγγειακό σύστημα και σπάνια το νωτιαίο μυελό. Υπάρχουν δύο κατηγορίες σκολίωσης: Οι λειτουργικές σκολιώσεις και η ιδιοπαθής σκολίωση.
Κύφωση είναι η κυρτότητα της σπονδυλικής στήλης στη θωρακική μοίρα όταν ξεπερνά τις 40ο. Μπορεί να είναι εκ γενετής ή και επίκτητη. Η επίκτητη εμφανίζεται με την επίδραση διαφόρων παραγόντων κατά τη διάρκεια της ζωής.

Ασκησιολόγιο μυϊκής ενδυνάμωσης:
• Εκτελέστε ασκήσεις με τη βοήθεια των χεριών σας με κάμψη, έκταση, πλάγιες κάμψεις και στροφές του αυχένα.
• Οι ασκήσεις είναι ισοτονικές και ισομετρικές και ισοτονικές με αντίσταση που δίνεται από τα χέρια των ίδιων των ασκουμένων.
 

Λόρδωση
Με τον όρο λόρδωση ορίζεται η αφύσικη καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, η οποία προκαλεί μόνιμη δυσφορία στο άτομο. Η σπονδυλική στήλη παρουσιάζει μια μη φυσιολογική κυρτότητα στην κατεύθυνση των πέντε οσφυϊκών σπονδύλων και του ιερού οστού, με ταυτόχρονη κλίση της λεκάνης.

Προτεινόμενο ασκησιολόγιο
Πρώτος στόχος στο γυμναστήριο είναι να καταφέρει ο ασκούμενος τη μυϊκή σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία συνάδει με την ισορροπία των μυών του κορμού, κοιλιακών και ραχιαίων, με αποφυγή ασκήσεων που αυξάνουν τη λόρδωση, όπως οι εκτάσεις της οσφυικής μοίρας. To ασκησιολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει: Κινητοποίηση των μυών του κορμού. Ενδυνάμωση κοιλιακών, πρόσθιων και οπίσθιων μηριαίων. Διατάσεις των εκτεινόντων της οσφυικής μοίρας. Εξάσκηση σωστής στάσης της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης.

ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ                                                                                   
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΑΣΚΗΣΕΙΣ, πλάτη, ΛΟΡΔΩΣΗ, ΚΥΦΩΣΗ, γυμναστικη, Σώμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0904 s (228 Queries.) // Parse time: 0.5335 s // Total time: 3.6239 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X