Κάθε ηλικία και οι ανάγκες της


Κάθε ηλικία και οι ανάγκες της

Από δεκαετία σε δεκαετία ή και λιγότερο, η επιδερμίδα αλλάζει. Το ίδιο και οι ανάγκες της. Τις συνοψίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις βασικές προτεραιότητες στην περιποίηση

Μέχρι τα 25: Καθαρισμός, ενυδάτωση και προστασία

Η νεανική επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από τίποτε άλλο. Καθαρισμός και ντεμακιγιάζ, πρωί και βράδυ –το να ξυπνάτε με smoky eyes δεν είναι και τόσο καλή ιδέα-, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Για τις πιο "επιμελείς", ένα προϊόν απολέπισης και μια μάσκα ενυδάτωσης για τις ξηρές επιδερμίδες ή για βαθύ καθαρισμό αν σας ταλαιπωρούν ατέλειες και λιπαρότητα, 1-2 φορές την εβδομάδα, συμπληρώνουν το πρόγραμμα ομορφιάς.

25-30: Ενυδάτωση, φροντίδα ματιών και πρόληψη πρώτων ρυτίδων

Η λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχει την τάση να εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης πιο γρήγορα από το υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια, που είναι γνωστές ως ρυτίδες αφυδάτωσης. -δεν μιλάμε ακόμα για "πόδι της χήνας". Ευτυχώς με μια εξειδικευμένη ενυδατική σύνθεση εξαφανίζονται όσο γρήγορα εμφανίστηκαν. Στην ηλικία αυτή μπορείτε να δράσετε προληπτικά επιλέγοντας μια ενυδατική κρέμα ημέρας ενισχυμένη με αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά που θωρακίζουν την επιδερμίδα απέναντι στην επερχόμενη φθορά του χρόνου. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς, ένα ελαφρύ αντιγηραντικό serum.

30-40: Ενυδάτωση, φροντίδα ματιών, αντιγηραντική κρέμα και serum

Μια δεκαετία ακατάπαυστης δραστηριότητας, σε κάθε πεδίο, επαγγελματικό, οικογενειακό, προσωπικό, με έντονο στρες και κούραση. Η ανάγκη χρήση, πρωί και βράδυ μιας ανάλαφρης αντιγηραντικής σύνθεσης ειδικά σχεδιασμένης να αντιμετωπίζει τα πρώτα σημάδια του χρόνου γίνεται πλέον επιτακτική. Το ίδιο ισχύει και για την κρέμα ματιών. Προτιμήστε προϊόντα με συστατικά που ενυδατώνουν και καταπολεμούν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Στις αλλαγές των εποχών, η εφαρμογή μιας κούρας ανανέωσης με έναν εξειδικευμένο ορό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κούραση, να "γεμίσετε τις μπαταρίες" των κυττάρων της επιδερμίδας και να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν το οξειδωτικό στρες. Σε περίπτωση που παρουσιαστούν δυσχρωμίες στο πρόσωπο- χλόασμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κηλίδες από τη λήψη αντισυλληπτικών ή απλά, πανάδες από τον ήλιο), αναζητήστε τη λύση στις καλλυντικές συνθέσεις με λευκαντική δράση.

40-45: Ενυδατική κρέμα με SPF, φροντίδα ματιών, αντιγηραντική κρέμα με συσφιγκτική δράση και εφέ "γεμίσματος" ρυτίδων

Όλοι συμφωνούν ότι το καλύτερο αντιγηραντικό συστατικό είναι ένας υψηλός δείκτης αντηλιακής προστασίας. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με SPF τουλάχιστον 30 για το χειμώνα και φορέστε την ακόμα κι όταν το δελτίο καιρού προβλέπει συννεφιά. Οι αυξημένες πλέον και πολλαπλές ανάγκες της επιδερμίδας θα πρέπει να σας οδηγήσουν σε έξυπνες, συνδυαστικές λύσεις. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα serum με αντιρυτιδικά και συσφιγκτικά συστατικά για το πρωί και ένα serum με δράση κατά των δυσχρωμιών το βράδυ ή αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, χρησιμοποιήστε μια σύνθεση με σφαιρική αντιγηραντική δράση (όλα σε ένα). Αν τέλος σας ενοχλούν οι ρυτίδες που αρχίζουν να βαθαίνουν στο πόδι της χήνας ή στη ρινοπαρειακή ζώνη, εξοπλιστείτε με ένα από τα προϊόντα νέας τεχνολογίας που εκτός από την μακροπρόθεσμη δράση τους, προσφέρουν και άμεσο αποτέλεσμα -"γεμίζουν" οπτικά τις ρυτίδες και φλουτάρουν τις ατέλειες.

45-55: Πλούσια ενυδατική κρέμα με SPF, αντιγηραντική κρέμα ματιών, αντιρυτιδική, συσφιγκτική κρέμα και ενυδατικός ορός, κρέμα νύχτας

Η αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της ορμονικής γήρανσης που εμφανίζεται στη διάρκεια της κλιμακτηρίου. Για το λόγο αυτό , πέρα από τις απαραίτητες πλέον αναπλαστικές αντιγηραντικές κρέμες , το ισχυρότερο όπλο σας, πρωί και βράδυ θα πρέπει να είναι οι πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις, τόσο σε μορφή κρέμας όσο και σε μορφή συμπυκνωμένου ορού. Ενισχυτικά μπορείτε 1-2 φορές την εβδομάδα να εφαρμόζετε μια μάσκα με ενυδατική και αναπλαστική δράση και να την αφήνετε, αν μπορείτε όλη τη νύχτα.

55+: Πλούσια ενυδατική και θρεπτική σύνθεση , φροντίδα ματιών, αντιγηραντική κρέμα αναδόμησης, σύσφιξης και κατά των δυσχρωμιών, αντηλιακή προστασία

Η επιδερμίδα μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζει έντονη ξηρότητα , δυσχρωμίες και απώλεια λάμψης εξαιτίας της δραματικής μείωσης της παραγωγής λιπιδίων, της άνισης κατανομής μελανίνης και της επιβράδυνσης του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων. Από την άλλη, ο νόμος της βαρύτητας και η φθορά των ινών στήριξης (το κολλαγόνο και η ελαστίνη) οδηγούν σε ορατή χαλάρωση και αλλοίωση του περιγράμματος. Για να αντιμετωπίσετε τα πολλαπλά σημάδια γήρανσης και να επαναφέρετε, όσο είναι δυνατόν, την αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου, επενδύστε σε μια σύνθεση πλούσια σε ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά –τα λάδια είναι μια εξαιρετική επιλογή- που θα αναπληρώσει τις ελλείψεις της επιδερμίδας. Αναζητήστε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιγηραντικής δράσης και αναδόμησης, με κρέμα ημέρας, νύχτας, ορό και κρέμα ματιών που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης, στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης αλλά και στην ενίσχυση του ιστού στήριξης και την επαναπύκνωση της επιδερμίδας. Τέλος, μην αμελείτε την καθημερινή αντηλιακή προστασία.

Tags face, beauty, προσωπο, Ομορφια, επιδερμίδα, δερμα, skin


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4159 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2012 s // Total time: 2.6170 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X