Best of 2014: Οι κορυφαίες στιγμές του Twitter


Best of 2014: Οι κορυφαίες στιγμές του Twitter

Ποιο tweet «αναμεταδόθηκε» περισσότερο από κάθε άλλο; Για ποιο γεγονός γράφτηκαν τα περισσότερα tweets;

Περισσότερα από 500 εκατ. tweets γράφονται κάθε μέρα. Μερικά ξεχωρίζουν επειδή είναι συναρπαστικά από μόνα τους, όπως της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ. Άλλα επειδή εντάσσονται στην περιγραφή και τον σχολιασμό γεγονότων όπως τις ταραχές στο Ferguson. Και άλλα επειδή αναφέρονται σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Twitter ανακοίνωσε τη λίστα του με τα πιο «πολυσυζητημένα» του θέματα τη χρονιά που πέρασε.

Η SELFIE ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Most-retweeted μήνυμα του 2014 (αυτό, δηλαδή, που αναμεταδόθηκε από τους χρήστες περισσότερες φορές) ήταν η φωτογραφία που ανέβασε η Ellen DeGeneres τη βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ. Λίγο νωρίτερα, κατά τη στιγμή όπου έφτασαν οι πίτσες στην αίθουσα, καταγράφονταν 158.000 tweets το λεπτό.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ήταν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς με περισσότερα από 672 εκατ. tweets. Τη βραδιά του τελικού στέλνονταν 618.000 tweets το λεπτό.

ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ FERGUSON
Ο θάνατος ενός νεαρού άοπλου μαύρου από όπλο αστυνομικού ο οποίος δεν παραπέμφθηκε καν σε δίκη προκάλεσε θύελλα 18 εκατ. tweets με hashtag #BlackLivesMatter τον Αύγουστο και άλλα 3,5 εκατ. τον Νοέμβριο.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ
Με το hashtag #BringBackOurGirls οι χρήστες εξέφρασαν την ευχή να απελευθερωθούν τα κορίτσια που είχαν απαχθεί από τους αντάρτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ
Σχεδόν 4 εκατ. tweets είχαν την ένδειξη #IndyRef αναφερόμενα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τον Σεπτέμβριο.

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ»
Όταν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις το hashtag ήταν #occupycentral και στη συνέχεια #UmbrellaRevolution. Περισσότερα από 2,3 εκατ. tweets.

Tags Best of 2014, twitter


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8819 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3658 s // Total time: 4.2477 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X